СБУ «накрила» на Житомирщині друкарню, яка постачала документи нелегалам

СБУ «накрила» на Житомирщині друкарню, яка постачала документи нелегалам

  Служба безпеки України в Житомирській області поклала край роботі друкарні, де підробляли паспорти для нелегальних мігрантів.

   Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

  "Служба безпеки України заблокувала на Житомирщині діяльність організованого угруповання, яке забезпечувало іноземців фальшивими документами для виїзду до ЄС. Серед клієнтів зловмисників були нелегали з країн з підвищеною терористичною загрозою", - ідеться у повідомленні.

  Зазначається, що учасники групи фабрикували у підпільній друкарні паспорти громадян України для виїзду за кордон, а також документи суворої звітності: свідоцтва про народження дитини, водійські та пенсійні посвідчення, атестати та дипломи про освіту, техпаспорти на транспортні засоби.

  "За попередніми даними слідства, протиправну схему налагодив мешканець обласного центру, який вже притягався до відповідальності за організацію незаконного переправлення осіб через держкордон. До незаконної діяльності він також залучив двох спільників".

  Правоохоронці затримали організатора групи в одному з місцевих відділень ДМС під час спроби оформлення для клієнта "документів".

  Під час обшуків правоохоронці виявили обладнання для підробки паспортів; штампи і печатки держустанов; велику кількість фальшивих документів; комп’ютерну техніку з базою замовників; бланки та шаблони документів.

  Вилучені матеріали направлені на експертизу.

  У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до схеми. Перевіряється причетність до протиправної діяльності посадових осіб держустанов.

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework