Скандальну ділянку у центрі Житомира огородили парканом: планують збудувати торгівельно-офісний центр

Скандальну ділянку у центрі Житомира огородили парканом: планують збудувати торгівельно-офісний центр

  На перехресті вулиць Театральної та Київської у Житомирі планують побудувати кількаповерховий торгівельно-офісний центр. Дозвіл на будівництво ще не надали.

  Про це Суспільному розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин. За його словами, торгівельно-офісний центр планують збудувати на вулиці Київській, 6, де в 2014 році відбувалися протести проти будівництва супермаркету.  

  "Житомиряни пам’ятають події тих років. Ми ще не отримали заявку на будівництво, ще не видавали дозвіл, – розповідає Сергій Сухомлин. – Але цей об’єкт вже декілька разів проходив містобудівну раду, куди входять архітектори. Тоді було прохання до забудовника побудувати будинок, який буде у рівень із сусідніми будинками та замикатиме цей квартал. Це була рекомендація архітекторів. У такому вигляді це буде торгівельно-офісне приміщення".

У Житомирі на перехресті Театральної та Київської планують збудувати торгівельно-офісний центр

  Представник житомирської містобудівної ради Георгій Мокрицький каже, що поки власники ділянки не надали проєкт забудови.

  "Кілька років тому з Дніпра супермаркет АТБ привіз нову пропозицію. Це вже не стандартний модуль, а 4-5-поверховий будинок торгівельно-офісного центру. Проте думки розділилися, – каже Георгій Мокрицький. – Фахівці радили посунути його від вулиці, щоб відкрився вигляд на пам'ятку архітектури – костел. Що сьогодні нам запропонують поки не відомо. Але є думка, що треба відкрити перехрестя і, якщо будувати, то в глибині. Зробити на цьому місці сквер і побудувати будівлю, щоб закрити панораму та вирішити композицію перехрестя".

У Житомирі на перехресті Театральної та Київської планують збудувати торгівельно-офісний центр

  25 березня робітники будівельної компанії завершили будівництво паркана навколо земельної ділянки.

  "Нас попросили зробити паркан. Ми не знаємо, що тут буде. Паркан для того, щоб сюди не кидали сміття, а що тут буде – вирішувати адміністрації. Ми з компанії "Фаворит", – розповів робітник Євген Маврин.

 

Автор: Володимир Шолдрук

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework