Два камені з центру Малина перевезуть у Національний музей народної архітектури та побуту

Два камені з центру Малина перевезуть у Національний музей народної архітектури та побуту

  У музеї під відкритим небом облаштують унікальну експозицію, присвячену нашому краю.

   Після тривалих і напружених перемовин керівництво Національного музею народної архітектури та побуту у Пирогово змогло переконати громаду Малина подарувати державі два легендарні камені з центру міста. Вже найближчими днями «велетнів» вантажівкою перевезуть на Київщину. Цю інформацію MALYN.MEDIA підтвердила дирекція музею. 

  Нагадаємо, що днями до Малина прибула делегація зі столиці. Серед почесних гостей – керівництво музею, заступник міністра культури та дослідники Інституту історії України. Мета візиту – забрати з центральної площі міста два камені. І не будь-куди, а в Національний музей народної архітектури та побуту. 

  Як пояснили музейники, саме там влітку буде проходити виставка, присвячена містам, які втратили статус районних центрів. Відтак, зараз розшукуються експонати, які б могли найкраще передати культурний дух Малина. І, на думку комісії, кам’яна композиція, яка нині прикрашає центр, для цього найкраще підходить. 

  В адмінприміщенні мерії громада обговорила варіанти назви експозиції у Пирогово. Звучали варіанти: «Ой на горі два дубки»,  «Два камені мої, два камені – один, то ще любов, а два, то вже журба»,  «StonuNiMogu» (оскільки заморське «Stonehenge» так і не прижилось) та інші. Врешті колективно вирішили – каменюки поїдуть з табличкою «Кам’яні голови Малинського району»

  Вантажний транспорт одразу погодились надати небайдужі підприємці Малина. Спочатку планувалось, що камені поїдуть вже сьогодні. Але прозвучала думка забрати каменюки вже після вихідних – аби дати шанс місцевим зробити фото напам’ять. 

  Щоб уникнути скупчення людей у час карантину, на сайті краєзнавчого музею працюватиме електронна черга запису на фотографію. Пропуск за персональним кодом та документом, який посвідчує особу (паспорт, права, пенсійне посвідчення, свідоцтво про народження, диплом). Для домашніх улюбленців – ветеринарний паспорт.  

  За попередньою інформацію, невдовзі на місці тепер вже офіційних музейних експонатів відкриють двоповерховий МакДональдз із велетенськими гірками та батутом. Зараз «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» веде перемовини із мерією щодо оренди землі в центрі Малина. Це питання невдовзі винесуть на розгляд міської сесії. 

  Будівництво розпочнеться, як тільки знайдуть «капсулу часу», яку залишили тут комсомольці у минулому столітті

  До слова, на найближчому сесійному засіданні також розглянуть проєкт рішення №6900 про фінансування Малинською громадою будівництва зоопарку в Радомишлі. Нагадаємо, з міської казни хочуть виділити 1 млн грн на облаштування вольєрів та безпечний переліт тварин із Південної Африки.

  Принагідно мешканців застерігають не палити суху траву. Нагадуємо, що рішенням сесії від 23.03.21 №6899 паліїв з Малинської громади змушуватимуть перед Великоднем мити вікна у будівлі мерії. За розпалювання вогню також  на час польових робіт співробітники Малинського відділення поліції конфісковуватимуть господарське приладдя та опломбовуватимуть городи.  

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework