В Житомирській області розікрали 300 тис. грн на реконструкції спортмайданчика

В Житомирській області розікрали 300 тис. грн на реконструкції спортмайданчика

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури триває досудове розслідування за фактом заволодіння директором приватного товариства бюджетними коштами у великих розмірах – понад 300 тис. грн, за сприяння інженера технічного нагляду.

  Наразі, 31.03.2021, за погодженням із процесуальним прокурором, обом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 191 КК України та ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах та службове підроблення).

  Установлено, що директор підприємства діяв у тандемі з інженером технічного нагляду. Виконуючи реконструкцію спортивного майданчика в Народицькому районі на загальну суму 1,6 млн грн, вони підробили офіційні документи з метою заволодіння бюджетними коштами.

  Зокрема, підрядник вніс до актів завідомо неправдиві відомості щодо обсягу виконаних ремонтних робіт та надав їх інженеру технічного нагляду. Інженер, у свою чергу, знаючи про невідповідність відомостей, що містили офіційні документи, реально виконаним обсягам робіт, підписав їх та скріпив печаткою.

  Унаслідок таких протиправних дій підряднику зайво сплачено із бюджету понад 300 тис грн, якими він заволодів.

  Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

  Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

  Як повідомлялося раніше, обох фігурантів справи також обвинувачують у заволодінні  бюджетними коштами на суму понад 500 тис. грн під час виконання ремонту іншого об’єкту інфраструктури.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework