Завдяки ЗМІ та активістам на Житомирщині ліквідовують незаконне сміттєзвалище

Завдяки ЗМІ та активістам на Житомирщині ліквідовують незаконне сміттєзвалище

  Після висвітлення ЗМІ «смердючої» історії, що сталась на Житомирщині, проблему зі стихійним сміттєзвалищем взялись розв'язувати. Про це у коментарі «СтопКору» повідомила місцева мешканка.

  «Сміття ще вчора почали вивозити. У цілому вийшло близько 100 тонн. Мешканці Чуднова вдячні активістам та журналістам «Стоп корупції» за небайдужість та висвітлення проблеми! Адже лише завдяки інформаційній підтримці справа зрушила з мертвої точки», – наголосила вона.

  Зазначимо, за даними координатора ГО «Стоп корупції» на Житомирщині Олександра Ігнатьєва, у фірми ТОВ «Сортіндустрія», яка звозила львівське сміття, укладено договір з КП «Благоустрій» Чуднівської міської ради.

  «Тому режим "морозка", який увімкнув голова міськради, пов'язаний з його договорняками. Директор ТОВ «Сортіндустрія» стверджує, що земля розваленого цегляного заводу, куди звозилося сміття, перебуває в його власності. Крім того, староста Будичан був у курсі, що туди звозитиметься сміття», – наголосив він.

  За даними «СтопКору», наразі у приватній власності перебуває сам завод, проте земельна ділянка поки не переоформлена. Проте навіть якби вона  була у власності, це не означає, що там можна робити звалище. У кожної ділянки є цільове призначення.

  Як повідомляв «СтопКор» раніше, громада Чуднова виходила на протести через завезення небезпечного сміття. У ніч із 21 на 22 березня на територію зруйнованого цегляного заводу в Житомирському районі фурами завозили непотріб із львівських лікарень.

  Бізнес на захороненні медичного сміття на Житомирщині організувала парочка підприємців на зруйнованому цегляному заводі. Місцеві жителі помітили, що вночі сюди прибули кілька вантажівок зі сміттям, вивантажилися на підготовлену ділянку і залишили близько 40 тонн небезпечних відходів просто неба без утилізації. В основному це - залишки засобів індивідуального захисту, крапельниці, шприці, маски, халати, рукавички та ліки, а також медичні документи… зі Львова!

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework