За організацію умисного вбивства замовнику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі – прокуратура Житомирщини скерувала обвинувальний акт до суду

За організацію умисного вбивства замовнику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі – прокуратура Житомирщини скерувала обвинувальний акт до суду

  31 березня 2021 року, Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення (п.6, 11 ч.2 ст. 115 КК України).

  За даними слідства, особливо тяжкий злочин скоїв 41-річний  мешканець міста Житомира у листопаді 2020 року.

  Зокрема, організував умисне вбивство на замовлення свого колишнього партнера по бізнесу. Для виконання злочину залучив свого знайомого, пообіцявши йому грошову винагороду на суму 15 тис. доларів США.

  Для «полегшення» скоєння злочину організатор надав виконавцю зібрану інформацію про «жертву», навіть визначив спосіб. Умисне замовне вбивство  мало бути замасковане під самогубство.

  Проте правоохоронці завадили скоїти задумане, затримавши обвинуваченого відразу після передачі першої частини грошових коштів.

  Під час досудового розслідування і дотепер особа перебуває під вартою.

  Викрито злочин завдяки спільним злагодженим діям прокуратури області, Головного управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

  Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира.

  Прокуратура Житомирської області здійснюватиме публічне обвинувачення.

  За скоєний злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання – позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework