Житомирщина: Розв'язали проблему кисневого забезпечення лікарні

Житомирщина: Розв'язали проблему кисневого забезпечення лікарні

  Новий кисневий газифікатор ємністю 5 тонн встановили на території КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» на Житомирщині.

  Він забезпечуватиме безперебійне постачання кисню пацієнтам, які перебувають у лікувальному корпусі медзакладу. На придбання кисневого газифікатора з міського бюджету виділили два мільйони гривень, - розповідає golos.com.ua

  Раніше пацієнтів Новоград-Волинського міськрайТМО забезпечували киснем через балони та кисневий генератор, який встановили в січні біля інфекційного корпусу лікарні. Проте з березня значно зросла кількість хворих, котрі потребували кисневої підтримки. Перед медзакладом постала гостра проблема нестачі життєво необхідного для пацієнтів газу, яку вдалося розв'язати завдяки встановленню кисневого газифікатора.

  За словами гендиректора ТМО Василя Бориса, нині за добу заклад приймає до 20 нових пацієнтів з COVID-19. Оскільки нині коронавірус протікає значно довше та важче, в середньому пацієнти залишаються у стінах лікарні від трьох тижнів до місяця. У закладі навіть створили резервне відділення, куди з інфекційного та реанімаційного на реабілітацію переводять пацієнтів, що перебувають на кисневій підтримці. Гендиректор ТМО також запропонував придбати кисневі концентратори, які видаватимуть додому амбулаторним хворим, котрі чекають своєї черги на госпіталізацію. Для реалізації цього проекту Василь Борис проситиме фінансової підтримки в депутатів місцевих рад.

  Наразі ситуація із захворюваністю на COVID-19 у Новоград-Волинській міській громаді та загалом у районі залишається напруженою. Це один із шести районів області, на території яких офіційно підтвердили "британський" штам коронавірусу. Станом на ранок 6 квітня на стаціонарному лікуванні в КНП "Новоград-Волинське міськрайТМО" перебували 128 хворих на коронавірусну інфекцію. 66 пацієнтів - на кисневій підтримці, з них п'ятеро - на апараті ШВЛ. Лікування в амбулаторних умовах під наглядом сімейних лікарів отримували 869 мешканців громади з лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, у тому числі 19 дітей.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework