На Житомирщині за матеріалами СБУ повідомлено про підозру співучаснику каналу збуту бурштину

На Житомирщині за матеріалами СБУ повідомлено про підозру співучаснику каналу збуту бурштину
  На Житомирщині співробітники Служби безпеки України викрили підприємця-активного учасника угруповання, яке займається оптовим збутом за кордон відбірного бурштину-сирцю.
 
  За оперативними даними, серед клієнтів «бурштинового бізнесмена» - фігуранти раніше відкритих СБУ кримінальних проваджень, які займаються скупкою янтарю, обробкою і нелегальним вивезенням виробів і прикрас із «сонячного каменю» до країн Східної Азії.
 
  У межах досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели санкціонований обшук у домоволодінні приватного підприємця у Новограді-Волинському. Правоохоронці вилучили:
 
- 56 кілограмів бурштину-сирцю, розфасованого на фракції, мінімальною оціночною вартістю 215 тисяч гривень;
- знаряддя для прийому-скупки бурштину;
-  чорнові записи ділка.
 
  Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.
 
  Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до незаконного промислу. 
Документування «бурштинових оборудок» здійснюється співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.
 
Пресслужба СБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

 
 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework