Житомирська родина подарувала міській дитячій лікарні препарат від COVID на 51 тисячу гривень

Житомирська родина подарувала міській дитячій лікарні препарат від COVID на 51 тисячу гривень

  14 квітня у Житомирі родина Олега Петренка подарувала міській дитячій лікарні 5 флаконів препарату "Біовен" на загальну суму 51 тисяча гривень. Ці ліки використовують для лікування хворих на COVID.

  Про це Суспільному розповів сам Олег Петренко. За його словами, спершу препарат родина купувала для мами Олега, яка захворіла на коронавірус. Проте, як тільки препарат привезли в лікарню, Зоя Петренко померла.

  "На жаль, так сталося, що ми не встигли їй ці ліки вчасно доставити, – говорить Олег. – В той день, коли ми їх отримали і привезли до реанімаційного відділення для мами, лікар вийшов і сказав, що вони вже не потрібні для неї. Нашою сім'єю, моїм братом, мною, було прийняте рішення передати ці ліки важкохворим дітям".

  Препарат "Біовен" вирішили передати в міську дитячу лікарню, оскільки Зоя Петренко працювала з дітьми та була вчителькою молодших класів.

  Директор міської дитячої лікарні Володимир Галайба каже, що на рік медзаклад закуповує 5-8 флаконів "Біовену". Оскільки родина Петренків подарувала лікарні ще 5 флаконів, препарат зможуть використовувати частіше.

  "Нам передали 5 флаконів для дітей, які в основному знаходяться у реанімаційному відділенні. Ми цього року відкрили інфекційну реанімацію на три ліжка, де будуть, в тому числі, лежати діти, які хворіють коронавірусом і мають ускладненнями після захворювання, тому препарат нам дуже знадобиться", – розповів директор дитячої лікарні.

  Завідувач відділенням інтенсивної терапії міської дитячої лікарні Максим Морозько говорить, що цей препарат є одним із найефективнішим у боротьбі з коронавірусом.

  "Це людські імуноглобуліни, їх застосовують найчастіше для лікуванння важких хворих на сепсис та COVID. У наш час, після COVID у дітей виникали такі ускладнення, як осоподібний синдром. У нас таких дітей вже було троє. Ці діти потребують дуже високих доз імуноглобулінів".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework