На Житомирщині відкривають сільські амбулаторії, через які судяться з підрядниками

На Житомирщині відкривають сільські амбулаторії, через які судяться з підрядниками

   7 квітня, на Житомирщині відкрили десяту нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

  Водночас щодо деяких об’єктів, які ще перебувають у процесі будівництва, є одразу кримінальні провадження проти колишніх підрядників за невиконання робіт та їхні позови до облдержадміністрації на компенсацію за нібито виконані обсяги.

  Ситуацію OBOZREVATEL прокоментував голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. За його словами, розбудова мережі сучасних амбулаторій у сільській місцевості потрапила під опіку президентської програми "Велике будівництво" минулого року як пріоритетний напрямок, що має сприяти покращенню якості медичних послуг у сільській місцевості.

  Наприклад, відкрита 7 квітня амбулаторія вартістю 9 млн грн обслуговуватиме майже 4 тисячі жителів Краснопільської громади Житомирської області, зокрема мешканців Краснополя, Безпечного, Мотрунків, Носівки, Поштового та інших. Однак, як раніше повідомляв Бунечко, з іншими об'єктами виникали певні труднощі.

  "Багато об’єктів, що будувалися протягом 2018-2019 років, виявилися в незадовільному стані. Це стосується не лише амбулаторій, але й шкіл, гімназій, дитячих садочків. Ми вимушені були розривати договори з недобросовісними підрядниками та обирати нових. У деяких випадках доводилося, навіть залучати поліцію, щоб звільнити будівельні майданчики. Завдяки цьому протягом минулого та на початку 2021 року нам вдалося завершити вже 10 із 24 амбулаторій", – прокоментував ситуацію очільник області.

  За даними реєстру, зараз відкрито 7 кримінальних проваджень стосовно трьох підрядників: ТОВ "СВП Майстер", ТОВ БК "СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ", ПП "Прогрес-Буд". І саме дві останні компанії виступають найбільш активними позивачами до судів, вимагаючи сплати коштів за роботи, через низьку якість яких Житомирська облдержадміністрація розірвала з ними договори. Наприклад, ПП "Прогрес-Буд" рішенням суддів Рівненського Північно-Західного апеляційного господарського суду під головуванням Маціщук А.В. спробувала заблокувати рахунки департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, тим самим поставивши під загрозу реалізацію десятків проєктів президентської програми "Велике будівництво" на понад 180 млн грн.

  За словами Бунечка, справа перебуває у касаційній інстанції.

  "Ми впевнені у перемозі, адже не можна допустити, щоб компанії, які перебувають під слідством, через суди диктували свої умови усій області. Ми будемо відстоювати інтереси громад до кінця", – прокоментував ситуацію голова ОДА.

  Нагадаємо що Північно-Західний апеляційний господарський суд м. Рівне – це той самий суд, який свого часу у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частину нафтопроводу "Самара–Західний напрям" за державою та фактично передав його структурам Віктора Медведчука.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework