Відмова НСЗУ у підписанні договору житомирському будинку дитини: деталі

Відмова НСЗУ у підписанні договору житомирському будинку дитини: деталі

  «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» не увійшов до переліку закладів, які фінансуються за кошти Національної служби здоров’я України.

  Відповідно у фінансовому плані комунальне некомерційне підприємство нині переживає складний період. Так 16 квітня з робочим візитом заклад відвідав заступник голови облради Володимир Ширма.

  У ході візиту відбулося ознайомлення із матеріально-технічною базою та проблемними питаннями закладу. «Будинок дитини наразі складно переживає процес трансформації в комунальне некомерційне підприємство. Наразі існує заборгованість із виплати заробітної плати, яка утворилась через те, що підприємство не увійшло до переліку закладів, які фінансуються за кошти Національної служби здоров’я України», – йдеться у повідомленні.

  Зокрема 15 квітня, НСЗУ відмовила у підписанні договорів за чотирма пакетами: стаціонарна паліативна допомога дорослим та дітям; медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, упродовж перших трьох років життя; медична реабілітація для дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи; медична реабілітація для дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату.

  За словами директорки закладу Світлани Урсуленко, у 2020 році ними було проведено цілеспрямовану підготовку до співпраці з Національною службою здоров’я України, а саме повністю оновлено, відповідно до сучасних вимог НСЗУ, матеріально-технічну базу, заклад зареєстровано в системі Е-Helth, закуплено необхідну комп’ютерну техніку, придбано програмне забезпечення «Doctor Eleks». Також зазначено, що минулого року, було сформовано свою мультидисциплінарну команду фахівців.

  У складі команди: лікар фізичної реабілітаційної медицини, дитячі лікарі-неврологи, лікар-педіатр, лікар з лікувальної фізкультури, дитячий лікар ортопед-травматолог, медичний психолог, психологи, практичні психологи, логопеди, фахівці з фізичної реабілітації, інструктори з лікувальної фізкультури, масажисти та інші.

  Керівництво закладу наголошує, що якщо такі установи будуть скорочувати, кількість дітей з інвалідністю може тільки зростати. Заступник голови обласної ради наголосив, що проблематику Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, ретельно розглянуть усім депутатським корпусом.

  «Це унікальний заклад з потужною матеріально-технічною базою, який дійсно надає допомогу, курси реабілітації діткам, а найголовніше – попереджує інвалідність. Депутати обласної ради мають вивчити ситуацію, яка склалася, внести пропозиції, але втрачати такий центр Житомирщина не має права», – зазначив Володимир Ширма. 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework