Скандал із перепохованням під Житомиром: пошуковцям вдалося знайти рештки чотирьох бійців

Скандал із перепохованням під Житомиром: пошуковцям вдалося знайти рештки чотирьох бійців

  У селі Соколів Житомирської області пошуковцям вдалося закінчити роботи з пошуку останків бійців радянської армії, розпочаті восени 2020 року. Місцевий фермер таки дав дозвіл на проведення пошукових робіт на своїй землі. 

  Про це ТСН.ua розповів представник Житомирської обласної громадської організації "Історико-патріотичне об'єднання "Пошук" Сергій Парійчук. 

  Проблеми з поведенням пошукової експедиції на територї села Соколів виникли на початку грудня 2020 року. Тоді до населенного пункту приїхали пошуковці, щоб провести роботи з пошуку останків бійців радянської армії, які загинули тут в період від 8 до 17 липня 1941 року. Їхні підрозділи намагалися стримати німецький наступ на Житомир, Коростень, Київ.

  Пошуковці тільки почали копати, як наткнулися на людські рештки, але закінчити роботи їм не дозволив місцевий фермер Володимир Ткачук. Він вигнав пошуковців, а поле задискував. Останки так і залишилися лежати в землі.

  Навесні пошуковцям вдалося переконати фермера та його родину дозволити забрати рештки бійців, і той таки погодився.

  "Нарешті ми закрили це проблемне питання. Все пройшло мирно. У підсумку - в ямі знайшли рештки 4 бійців", - розповів ТСН.ua Сергій Парійчук.

   На жаль, встановити, кому належали знайдені рештки, пошуковцям не вдалося. Ні ЛОЗів, ні документів, ні підписних речей при них не було.

  "Рештки належать бійцям, які загинули в липні 1941 року. Воїни лежали на глибині 50 см. Загинули від артилерійського вогню, так як рештки були не в анатомічному вигляді, а були стягнуті на плащ-наметах та скинуті один на одного. З тілами був петличний знак у вигляді танка, це свідчить про те, що солдати служили у танковій дивізії, яка воювала в тому місці. Також було виявлено каску СШ-39, 2 протигази, декілька радянських монет, залізну ложку та складний ніж. На жаль, воїни назавжди залишаться невідомими", - розповідають у історико-патріотичному об'єднанні "Пошук".

  Знайдені рештки тіл перепоховають у братській могилі напередодні Дня пам'яті та примирення у селі Соколів 7 травня 2021 року. Цього дня тут планують перепоховати 100 солдатів і офіцерів: 9 встановлених і 91 безіменного, яких знайшли протягом 2019-2021 років.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework