У Житомирі водоканал замінив пів кілометра сталевих труб на пластикові

У Житомирі водоканал замінив пів кілометра сталевих труб на пластикові

  20 квітня у Житомирі водоканал за гроші Світового банку завершив реконструкцію частини водопроводу – майже пів кілометра сталевих труб замінили на пластикові. Роботи тривали тиждень.

  Про це Суспільному розповів керівник КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін. За його словами, це частина проєкту з реконструкції магістральних трубопроводів.

  "На цій дільниці ми оновлюємо трубопровід діаметром 900 міліметрів, – каже Нікітін. – Ми проклали трубопровід з поліетилену високої щільності. Загалом в нас є завдання замінити 9,5 кілометрів труб та всі дюкерні переходи. Всі дюкерні переходи, крім одного, ми вже замінили".

   Працівники підрядної організації замінили сталеві труби, які вичерпали свій ресурс на пластикові, говорить представниця водоканалу Сніжана Герасимчук. Тепер водопровідна мережа буде проходити випробування та очистку.

  "Наразі підрядна організація приєднує бортову вставку, відвід, щоб мати змогу під'єднати сталевий трубопровід до існуючого. Протягом найближчих двох днів будуть проведені гідравлічні випробування трубопроводу, промивка, дезінфекція", – сказала Сніжана Герасимчук.

   Проєкт фінансується Світовим банком. Бюджет реконструкції становить 137 мільйонів гривень. Керівник водоканалу каже, що заміна трубопроводу на пластиковий має зменшити кількість поривів та покращити якість води.
 

Автор: Володимир Шолдрук

Оператор: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework