На Житомирщині смерч повалив сотні дерев. ВІДЕО. ФОТО

На Житомирщині смерч повалив сотні дерев. ВІДЕО. ФОТО

  Локальний смерч зафіксували днями на території Новоград-Волинського району. Від нього постраждали насадження державного підприємства «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство».

  В Ярунському лісництві сильний вітер частково пошкодив квартал насаджень осики стиглого віку, - повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

  «При обстеженні зафіксовано комбіновані пошкодження: вітровальні та буреломні, - розповідає директор підприємства Степан Нусбаум. – Частина площі має незначні пошкодження, частина – постраждала більше.»

  Позаяк обстеження ще тривають, то на разі можна говорити про орієнтовні площі пошкоджених насаджень – близько 20 гектарів.

  І лише після детальних обстежень стане зрозуміло, чи потребуватиме якийсь відсоток насаджень суцільного освоєння та створення лісових культур,чи лише вибіркового прибирання постраждалих дерев.

  До розробки вітровалу та бурелому лісівники візьмуться по завершенню сезону тиші.

  Нагадаємо, що згідно зі ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, в тому числі санітарних рубок лісу.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework