До суду передали справу по обвинуваченню колишнього директора департаменту Житомирської ОДА в службовій недбалості

До суду передали справу по обвинуваченню колишнього директора департаменту Житомирської ОДА в службовій недбалості

  До Корольовського районного суду надійшов обвинувальний акт стосовно вчинення кримінальних правопорушень під час будівництва амбулаторії в селі Борщів Радомишльського району, обвинувачуваних троє: директор ПП «Прогрес-Буд», інженер з технічного нагляду та ексдиректор департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, - розповідає zhitomir.info.

  «До Корольовського районного суду м. Житомира 30 березня 2021 року з Житомирської обласної прокуратури надійшов обвинувальний акт відносно ОСОБА_1 по обвинуваченню у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України, ОСОБА_2 за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.5 ст. 27, ч.1 ст. 366 КК України, ОСОБА_3 за ч. 2 ст. 367 КК України», - йдеться в ухвалі суду від 2 квітня.

  ОСОБА_1 – це директор приватного підприємства «прогрес-Буд» Дмитро Парфенюк. Покарання за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Покарання за ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) передбачає штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 тис. грн до 68 тис. грн) або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

  ОСОБА_2 – інженер з технічного нагляду Олександр Докійчук, який також обвинувачується за ч.5 ст. 191 КК України.

  ОСОБА_3 – директор департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Євген Кульчицький, який був призначений на цю посаду 4 вересня 2018 року і звільнений 20 вересня 2019 року за угодою сторін. Кульчицький обвинувачується за ч.2 ст. 367 (Службова недбалість), карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 4 тис. 250 грн до 12 тис. 750 грн) або без такого.

  Чергове засідання у справі призначене на 24 травня 2021 року.

  Досудовим розслідуванням встановлено, що 7 листопада 2018 року між департаментом регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації в особі директора департаменту Кульчицького, як замовника, та ПП «Прогрес-Буд»в особі директора Парфенюка, як підрядника, укладено договір підряду на виконання робіт по об`єкту «Амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по вул. Центральна, 42 у с. Борщів Радомишльського району Житомирської області - будівництво». А потім директор «Прогрес-Буд» діючи за попередньою змовою з інженером технічного нагляду видав завідомо неправдиві офіційні документи, необхідні для проведення замовником розрахунку за виконані роботи по об`єкту на загальну суму 4 млн 585 тис. 266,30 грн. Директор департаменту ці документи підписав. При цьому, вартість фактично виконаних робіт та витрат становить 3 млн 616 тис. 621,53 грн, а вартість завищених робіт та витрат складає 968 тис. 644,77 грн.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework