На Житомирщині посадовець банку обслуговував нелегальних експортерів державної деревини: клієнти легалізували понад 2,5 млн грн

На Житомирщині посадовець банку обслуговував нелегальних експортерів державної деревини: клієнти легалізували понад 2,5 млн грн

  Служба безпеки України викрила заступника керівника відділення комерційного банку Житомирщини. Він незаконно обслуговував фіктивні фірми організаторів схеми експорту за кордон нелегально зрубаної державної деревини.

  За попередніми даними слідства, банківський чиновник відкрив рахунки, у тому числі валютні, і оформив платіжні картки на низку фіктивних комерційних структур. Через них лише впродовж декількох місяців 2020 року ділки «відмили» понад 2,5 мільйона гривень «брудної» виручки.

  Оперативники спецслужби встановили, що незаконні експортери використовували підконтрольні рахунки для «прокачки», легалізації та переведення у готівку нелегальної виручки. Гроші надходили від продажу за кордон лісопродукції, отриманої від незаконних порубок у державних і комунальних лісгоспах Житомирщини.

  Банківському посадовцю повідомлено про підозру за:

- ч. 1 ст. 366;

- ч. 1, 3 ст. 362;

- ч. 1 ст. 200 Кримінального кодексу України.

  Триває досудове слідство.

  Матеріали кримінального провадження щодо учасників угруповання з незаконного експорту деревини до Азії знаходяться на розгляді у суді.

  Документування злочину здійснювали співробітники Управління СБ України у Житомирській області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Пресслужба СБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework