У Житомирі в апеляційному суді розглядають справу вбивства Юлії Козак: мати загиблої оскаржує рішення та просить довічного ув’язнення

У Житомирі в апеляційному суді розглядають справу вбивства Юлії Козак: мати загиблої оскаржує рішення та просить довічного ув’язнення

  Житомирський апеляційний суд вже пів року розглядає справу про вбивство бердичівлянки Юлії Козак. Нагадаємо, суд першої інстанції засудив чоловіка Юлії Святослава Козака на 10 років, а його сестру Світлану Кустовецьку виправдав. Сьогодні дві сторони продовжують оскаржувати вирок.

  Мати загиблої дівчини просить засудити до довічного позбавлення волі з конфіскацією усього майна Святослава Козака і Світлану Кустовецьку. Інша сторона оскаржує вирок суду першої інстанції та заперечує всі звинувачення, - розповідає zhitomir.info.

  Через відсутність однієї з суддів засідання перенесли, але обвинуваченому продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

  «Сьогодні основний свідок знову не з'явився, його не можуть знайти. Водночас нами ведеться робота щодо того, щоб прокуратура побачила, що цей свідок брав участь у якості співучасника в даному кримінальному впровадженні. На мою думку, це не є свідок, це співучасник. Якби у нас було б вірно і своєчасно прийняті відповідні процесуальні рішення зі сторони правоохоронців, то він би зараз перебував у суді й відносно нього слухалась би справа. Адже там було три особи й кожен своїми діями створив ситуацію, через які Юлія загинула.

  Також був допитаний малолітній син Козак, який надав викривальні свідчення. Не зважаючи на те, що це для дитини досить велика психологічна травма, він повідомив обставини вбивства. На мою думку, він повідомив такі обставини, які виключають взагалі моменти навіювання. Особисто у мене не виникло питань стосовно того, що дитину хтось підговорював.

  Сторона захисту всіляко намагається заперечити щодо допиту свідків, дослідження якихось документів та наполягає на невинуватості Козака та Кустовецької. Козак зазначає, що він не вбивав дружину, а надавав їй допомогу. Я протягом трьох років займаюсь цієї справою і не можу зрозуміти, якими чином можна надавати допомогу людині від епілепсії, в якої немає епілепсії. Думаю, що пів року ми ще точно будемо слухати. На жаль, ми змушені витрачати стільки часу, оскільки судді вирішили повністю дослідити усі матеріали справи. Матеріали справи - об’ємні, досить складні й для того, щоб якісно дослідити усе, ми витрачаємо багато часу.

  І сьогодні, з невідомих мені причин, суддя перебувала у відпустці й взагалі ми були позбавлені можливості слухати справу, окрім того, щоб продовжити строк тримання під вартою Козака», - коментує адвокат Михайло Рейзін.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework