На Житомирщині зоозахисники протестували під судом, де розглядають справу про катування тварин

На Житомирщині зоозахисники протестували під судом, де розглядають справу про катування тварин

  20 травня близько пів сотні зоозахисників та волонтерів організували акцію протесту під будівлею Коростишівського суду, де відбулося судове засідання у справі жителя Харитонівки, котрого звинувачують у негуманному ставленні до тварин.

  Двадцятисемирічному чоловіку інкримінують порушення статті 299 Кримінального кодексу України "Негуманне ставлення до тварин". Майже 50 волонтерів, зоозахисників та місцевих жителів зібралися біля будівлі Коростишівського суду, вимагаючи справедливого покарання для чоловіка, якого звинувачують у катуванні тварин, - пише suspilne.media.

   "Сталося така страшна подія – 26-річний чоловік, житель села Харитонівка, по-звірячому вбивав, катував тварин і вживав їх у їжу", – говорить зоозахисниця з Коростишева Олена Мартинюк.
 
  За словам місцевої жительки Тетяни Толстіхіної,її похресник Денис Дерепаско після того, як вбив її пса, зварив з нього борщ. Жінка каже, її чотирилапий – не єдина тварина, якій цей чоловік заподіяв шкоду.

  "Собака – це є друг. Цей собака був як дитина для нашої родини. Він врятував свого часу мені життя. І для мене ця ситуація, що сталася,тяжка. Лишила на 5 хвилин собаку і вийшла, а його вже не було. Ми шукали і знайшли, де він був", – каже Тетяна.

  Представник Тетяни Толстіхіної у суді Павло Єсін розповів Суспільному, що за клопотанням прокурора судом був встановлений запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Адвокат каже, що, зі слів жителів села, цей запобіжний захід Денис Дерепаско постійно порушує.
 
  "Ми боїмося, щоб суд знову не обрав цьому чоловікові домашній арешт. Щоб він далі чинив свої страшні справи", – говорить зоозахисниця Олена Мартинюк.
   Підтримати Тетяну Толстіхіну приїхали волонтери з Києва та Житомира.

  "Це вже не перша акція. Ми запускали челендж у фейсбуці проти шкуродерства. Вимагаємо, щоб Денис сидів під вартою або був у лікарні, де лікують психічно хворих людей", – каже зоозахисниця з Житомира Людмила Охотнікова.

  За словами зоозахисника з Києва Кирила Марусова, вони приїхали підтримати місцеву громаду та волонтерів і подивитися, наскільки суд буде справедливим.

  "Людина, яка їсть домашніх тварин, і її просто саджають під домашній арешт – вважаю це несправедливим. Його треба, як мінімум, тримати в СІЗО. Але сюди зараз людина йде сама, при цьому знаходиться на домашньому арешті. Я вважаю це неправильно", – говорить Кирило.

   Коли підсудного вели до суду, хтось із присутніх кинув димову шашку.
 
  Протестувальникам підсудний Денис Дерепаско сказав, що це був самозахист.

  "Це був самозахист. Винним себе визнаю. Дійсно, я вбив собаку у своєму дворі", – каже Денис.

  Суддя Коростишівського районного суду Житомирської області Марина Рибнікова прийняла рішення відмовити у задоволенні клопотання звинуваченого Дениса Дерепаска про зміну раніше обраного запобіжного заходу. За словами судді, вона не вбачає для цього підстав.

  "Обрано Денису Дерепаско запобіжний захід тримання під вартою до 15 червня включно. Після того це питання буде вирішуватися далі", – поінформував прокурор Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області. Микита Уланський.

   Розгляд справи триває. 
 
 

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Оператор: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework