Елітний «Mercedes-Benz» замість казарм: На Житомирщині керівництво підрядного підприємства привласнило понад 20 млн грн

Елітний «Mercedes-Benz» замість казарм: На Житомирщині керівництво підрядного підприємства привласнило понад 20 млн грн

  За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом посадовцям підрядного підприємства за фактами розтрати коштів, виділених на будівництво казарм, несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 361 та ч. 3 ст. 209 КК України).

  Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.  

 За даними слідства, засновник, директор та бухгалтер підрядного підприємства, яке виграло тендер на будівництво казарм поліпшеного планування, діючи як організована група, здійснили розтрату понад 20 млн грн, виділених з бюджету на будівництво казарм у м. Новоград-Волинський Житомирської області та м. Кременчук Полтавської області.

  Ці кошти вони легалізували шляхом переведення на рахунки підконтрольних підприємств та придбання автомобіля «Mercedes-Benz».

  У ході проведених 10 обшуків за місцями проживання цих осіб та офісному приміщенні на території м. Києва. Висновками проведених експертиз, зокрема будівельно-технічної, судово-економічної та почеркознавчої, підтверджено злочинну діяльність групи осіб.

  Наразі вживаються заходи щодо забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

  Досудове розслідування розпочато за матеріалами військової прокуратури Центрального регіону України та здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Житомирській області ДСР Нацполіції України.

  Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework