Держгеонадра продовжили спецдозвіл під видобуток бурштину в Олевської ОТГ: Площа ділянки 3405 га

Держгеонадра продовжили спецдозвіл під видобуток бурштину в Олевської ОТГ: Площа ділянки 3405 га

  Держгеонадра, продовжили на 5 років, термін дії спецдозволу на геологорозвідку і дослідно промислову розробку бурштину на урочищі «Корабель» в Олевської ОТГ на Житомирщині.

  З самого початку цей спецдозвіл видано в 2016 році, проте ТОВ Райт Солюшн не виконала умови прописані в договорі і термін його дії закінчився 19 лютого 2021 року, - пише olevsk.online.

  Згідно характеристики родовища бурштину, ділянка «Правобережна» площею 3405 га знаходиться в Олевської ОТГ, між селами Юрово, Сущани, Устинівка, Замисловичі. Село Шебедиха знаходиться безпосередньо на території де повинні проводитися роботи. Територія, на 90% це ліс і болота. (Для порівняння, площа міста Олевськ 3300 га).

  Депутати Житомирської обласної ради у 2017 році вимагали від Держгеонадр України анулювати цей спецдозвіл державний орган продовжив «сумнівний» спецдозвіл.

  У 2019 відбулися зміни в законодавстві де площа ділянки спецдозволу під георозвідку і дослідно промислову розробку бурштину не може перевищувати 10 гектар. Стоимость таких спецдозволів які продаються, через ресурс «Прозорро-продаж», досягає 30 мільйонів гривень за 10 га.

КОДЕКС  УКРАЇНИ ПРО  НАДРА Стаття 16. Спеціальні дозволи на користування надрами.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework