На Житомирщині фіксують збільшення кількості випадків захворювання ендокринної системи

На Житомирщині фіксують збільшення кількості випадків захворювання ендокринної системи

  Фахівці обласного діагностичного центру радять жителям Житомирщини щороку проходити обстеження – наразі в області фіксують збільшення кількості випадків захворювання ендокринної системи.

  Про це Суспільному розповіла лікарка-ендокринологиня Світлана Семотюк. За її словами, минулоріч до діагностичного центру звернулися понад 13 тисяч людей з патологіями ендокринної системи.

На Житомирщині фіксують збільшення кількості випадків захворювання ендокринної системи

  "Зі щитоподібною залозою може виникати кілька проблем одночасно. Від двох до трьох діагнозів в одній маленькій щитоподібній залозі. Дещо змінюються патологічні форми. Якщо раніше це був дифузний або вузловий зоб, то тепер на перший план випливають аутоімунні захворювання, в тому числі, і щитоподібної залози. Зараз ми менше фіксуємо випадки захворювання на рак щитоподібної залози. Але це, напевно пов’язано з тим, що вже багато часу минуло з Чорнобильської катастрофи", – каже Світлана Семотюк.

На Житомирщині фіксують збільшення кількості випадків захворювання ендокринної системи

  Людмила Марченко приїхала з селища Ємільчине. Розповідає, що вирішила зробити обстеження щитоподібної залози, хоча раніше проблем з ендокринною системою не мала.

  "Тепер я знаю, що у мене є така проблема і треба слідкувати за своїм здоров’ям. Лікар мені на консультації сказав, що вочевидь у мене виникла нестача йоду в організмі. Якби раніше приїхала, можливо, вдалося б упередити захворювання", – говорить жінка.
 

  Керівник відділення ультразвукової діагностики обласного діагностичного центру Володимир Касянюк, показав кореспондентам Суспільного багатофункціональний ультразвуковий апарат, за допомогою якого проводять еластографію. Сучасна технологія дозволяє детальніше дослідити щитоподібну залозу.

  "В цьому апараті фактично вкладено все – всі останні найсучасніші світові тенденції і методики, якими користуються провідні фахівці ультразвукової діагностики. Еластографія – це нове в ультразвуковій діагностиці. Ми були першими, ми дійсно опанували метод компресійної еластографії і успішно впровадили його в практику. Ми їздили по конференціях, питали поради інших фахівців, вчилися", – розповідає Володимир Касянюк.

 
 

  За словами лікаря, головна складність полягає в тому, що вузли та вогнищеві утворення мають свої маски, через це їх іноді дуже важко діагностувати. Тому жителям області радять раз на рік відвідувати ендокринолога, аби вчасно виявляти проблеми з ендокринною системою.

 

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Оператор: Олександр Голобородько

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework