Сміттєзвалище, дорога і земля впритул до кладовища: колишній міністр юстиції планує побудувати в селі на Житомирщині комплекс з переробки біомаси

Сміттєзвалище, дорога і земля впритул до кладовища:  колишній міністр юстиції планує побудувати в селі на Житомирщині  комплекс з переробки біомаси

  Громада села Водотиї, що в Брусилівському районі Житомирської області, звертається за допомогою до ЗМІ. На території села, впритул до річки, яка впадає в центральний ставок, буде побудовано комплекс з переробки біомаси в біогаз. Що потенційно несе загрозу населенню, та забирає у селян право на здоровий спосіб життя.

   Про це у своєму зверненні до редакції news.dks.ua написали жителі села Водотиї. 

  "У проекті містобудівної документації сказано, що розміщення, будівництво та експлуатація відбуватиметься ЗА МЕЖАМИ населеного пункту.  Перекрита дорога, яка з‘єднує вулицю Жовтневу з вулицею Квітневою, поставлені шлагбауми з охороною. Про схід села з приводу будівництва людям було повідомлено за годину до нього, в будній день та робочий час. На питання жителів, на якій підставі перекрита дорога, Оніщук М.В, колишній міністр юстиції, власник ПП «Україна», що є платником даного замовлення яке надійшло від Брусилівської селищної ради, відповів, що територія приватна, і він має повне право перекрити дорогу, що належить селу Водотиї від початку його існування.   

 Нині біля села переорана земля, вирубані посадки дерев, привласнене місцеве сміттєзвалище, сільська дорога і навіть земля впритул до кладовища, розкопано кар’єр по забору піску.    Переорані водороздільні зони, тобто фактично природні річки знищено, цим місцевим «фермером».      Цієї п’ятниці буде останній день, коли фактично доля села.   

 28.05.2021 року об 11 годині ранку в Брусилові відбудуться громадські слухання щодо даного питання.

  Звертаємось з проханням підтримати  нас в нашій проблемі", - йдеться у тексті.

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework