Патріот України, який присвятив своє життя служінню людям : житомирський поліцейський Володимир Солодчук загинув на початку війни від ворожих куль

Патріот України, який присвятив своє життя служінню людям : житомирський поліцейський Володимир Солодчук загинув на початку війни від ворожих куль

  26 лютого неподалік кордону з Білоруссю у результаті обстрілу службового автомобіля загинув заступник начальника сектору поліцейської діяльності №1 майор поліції Володимир Петрович Солодчук. 

  Йому був 41 рік і половину свого життя офіцер віддав службі заради безпеки людей.

  «Він був фахівцем своєї справи. Знав людей, місцевість, дороги, принциповий і відповідальний. Був випадок, коли ми два дні працювали у селі над крадіжкою, а Володимир Петрович був у відпустці, і зайшли у глухий кут. Розповіли йому. Він каже: «Я там був дільничним, поїхали, зараз розберемось». Того ж дня і причетні були встановлені, і викрадене знайдено. Він був на своєму місці й за трохи більше як рік роботи з ним я навчився багато чому», - розповів начальник сектору поліцейської діяльності №1 ВП №1 Коростенського РУП Олександр Куліш.

патріот україни, який присвятив своє життя служінню людям : житомирський поліцейський володимир солодчук загинув на початку війни від ворожих куль

  Він був дуже відповідальним із загостреним почуттям справедливості. Заступник начальника місцевого підрозділу особисто разом з іншими поліцейськими виїхав того вечора на перевірку повідомлення про підозрілих осіб, які подавали з пожежної вежі світлові сигнали у бік кордону з Білоруссю. Їх службовий автомобіль потрапив у засідку і був обстріляний з автоматичної зброї.

  Володимир Солодчук перебував за кермом і загинув від перших пострілів разом з колегою. Ще двоє поліцейських отримали поранення.

  Обставини смерті чоловіка й донині не може чути дружина Наталія Миколаївна. Для неї найголовнішими його словами, сказаними у перші дні війни, залишаються: «Бережи дітей!». Старший син Максим уже 11-класник і приймає рішення про вибір майбутньої професії. На запитання про тата хлопець згадує:

  «Тато спеціально мене не вчив: просто ставав сам працювати і я біля нього, допомагав. На машині навчив, на тракторі… Веселим був, жартував… Як коли… і серйозним був…»

  15-річна донька Вікторія розповідає, що мали з татом одне захоплення – рок-музику:

  - «Тато радив, що краще послухати. Він і сам грав на гітарі, співав, щоправда, останнім часом все рідше. Але коли ми під час відпочинку на Одещині пішли на концерт, то нам так сподобалось…»

патріот україни, який присвятив своє життя служінню людям : житомирський поліцейський володимир солодчук загинув на початку війни від ворожих куль

  Наталія Миколаївна слухає дітей і не стримує сліз:

  - «Я звикла до його зайнятості й частих викликів. Але ніколи не очікувала такого… Він усе старався робити сам: і вдома, і на службі. Хоча ми мало говорили про його роботу – майже нічого не розповідав. У ті дні, після 24 лютого, взагалі говорити було ніколи. Я прокинулась уранці від вибуху, потім пролунав ще один і ми зрозуміли: війна, про яку всі говорили та в яку не вірилось, таки настала. Чоловіка відразу викликали на службу і дві доби я його майже не бачила, лише телефоном спілкувались або на кілька хвилин забігав додому. Того вечора прийшов, але швидко зібрався і знову на роботу… Ми не мали уявлення, що відбувається і чого очікувати далі. Він просив забирати дітей і їхати …»

патріот україни, який присвятив своє життя служінню людям : житомирський поліцейський володимир солодчук загинув на початку війни від ворожих куль

  Владислав Трет’як був поряд з Володимиром Солодчуком у момент його загибелі та отримав поранення:

  - «Коли розпочалась війна, Володимир Петрович говорив: не важливо, чи я загину, головне, щоб діти були живі й здорові, щоб вижили. Тому зараз найменше, що ми можемо зробити – це підтримати його родину і допомагати їм. Він був патріотом України й дуже переймався через напад росії».

  Указом Президента України заступник начальника сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Народичі) відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області майор поліції Володимир Петрович Солодчук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework