На Житомирщині під час блекауту можна буде зняти готівку

На Житомирщині під час блекауту можна буде зняти готівку

  Останнім часом через руйнування енергетичної інфраструктури країни внаслідок ракетних ударів ворога значно збільшились як ризики тимчасових перебоїв в обслуговуванні клієнтів у банківських відділеннях через планові та аварійні відключення електроенергії, так і загроза повної неможливості банків працювати внаслідок тривалої відсутності електропостачання (блекауту).

  З метою мінімізації цих ризиків Національний банк разом із системно важливими банками  впроваджують план заходів для забезпечення безперервності роботи банківської системи на випадок тривалої відсутності електропостачання.

  З переліком відділень системно важливих банків можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.

  Чергові відділення вже забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики.

  Реалізуються плани логістичного забезпечення таких відділень додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою.

  Банки ефективно застосовують заздалегідь розроблені плани безперервної діяльності та регулярно оновлюють їх, ураховуючи результати моделювання різних сценаріїв реалізації операційного ризику.

  Національний банк перебуває в постійному діалозі з банками, здійснює оцінку поточної ситуації на предмет наявних і потенційних ризиків, щоб своєчасно реагувати необхідними інструментами.

  Тримаймо фінансовий фронт разом!

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework