За матеріалами СБУ 12 років за гратами проведе «Барс» - командир розвідвзводу мотострілецького полку бойовиків «днр» «восток»

За матеріалами СБУ 12 років за гратами проведе «Барс» - командир розвідвзводу мотострілецького полку бойовиків «днр» «восток»

  Контррозвідка та слідчі СБУ продовжують викривати учасників проросійських незаконних збройних формувань для притягнення до відповідальності за злочини проти державної безпеки України.

  На Житомирщині за матеріалами Служби безпеки України до 12 років позбавлення волі засуджено командира розвідувального взводу мотострілецького полку «восток» так званого «1 армійського корпусу народної міліції днр».

  Під час досудового розслідування співробітники української спецслужби отримали беззаперечні докази безпосередньої участі бойовика у збройному супротиві співробітникам правоохоронних органів і військовослужбовцям Збройних Сил України.

  Встановлено, що у 2014 році уродженець Донеччини за власною ініціативою вступив до проросійського збройного формування терористів, де проходив службу під позивним «Барс».

  Він отримав псевдозвання «лейтенант» та розвідувальний взвод «востока» у підпорядкування.

  У ході слідства підтверджено, що, окрім проведення військового вишколу, забезпечення боєздатності та живучості свого підрозділу, він керував збором інформації про підрозділи українських військовослужбовців, їх чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення.

  Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій.

  Нині зловмисник переховується від українського правосуддя на тимчасово окупованій території та продовжує брати активну участь у військовому протистоянні Силам оборони.

  Корольовський районний суд Житомира визнав фігуранта провадження винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

  Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання засудженого та приведення судового рішення до виконання.

  Для забезпечення реального виконання покарання зловмисника оголошено у розшук.

  Документування злочину проводилось контррозвідниками та слідчими Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework