Прогноз погоди на вихідні 17–18 червня: переважно тепло й дощитиме

Прогноз погоди на вихідні 17–18 червня: переважно тепло й дощитиме

  За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у всіх регіонах України відповідатиме кліматичній літній нормі, при цьому в більшості областей пройдуть дощі з грозами.

  Погода у суботу 17 червня

  У суботу побачити ясне небо вдасться лише мешканцям Києва, північних і центральних областей. Температура повітря тут становитиме +27…+29 °С.

  На заході країни через затяжні дощі буде відчутно прохолодніше — +19…+22 °С. У Рівненській, Чернівецькій, Хмельницькій областях очікуються сильні зливи з грозами. Будьте обережні на дорогах!

  Короткочасні дощі з грозами пройдуть у всіх південних та східних областях. Повітря там прогріється до +24…+27 °С.

  Погода в неділю 18 червня

  Наприкінці тижня помірні дощі пройдуть на заході, півдні та сході України, у центрі та на півночі очікується мінлива хмарність. У західних областях термометри покажуть +20…+22 °С, на решті території країни — +26…+29 °С.

  Якщо планів на неділю поки що немає, нагадуємо, що 18 червня у світі святкують міжнародний День батька — влаштуйте татові сюрприз!

  Погода у понеділок 19 червня

  Лише у північних та східних областях країни погода на початку тижня буде без опадів. У західних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +23…+25 °С, на решті території — +26…+28 °С.

  Синоптики попереджають і радять

  Удень у регіонах де не дощитиме очікується високий (6–7) індекс УФ-випромінювання. Намагайтеся в цей час перебувати в приміщенні або тіні й не забувайте перед виходом на вулицю змащувати відкриті ділянки шкіри захисними засобами з SPF від 30 одиниць. А алергікам краще носити маски, які захистять від високої концентрації пилку лучних трав у повітрі.

  17–18 червня мешканцям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Рівненської, Чернівецької та Вінницької областей варто бути дуже обережними з вогнем на відкритій місцевості — оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

  Народні прикмети та вірування

  17 червня, на Митрофана, наші предки стежили за напрямком вітру. Вважалося, що південний вітер незабаром принесе спеку та посуху, північний – теплі ясні дні. Якщо на заході бачили веселку, а жаби покидали водоймища, готувалися до затяжних дощів.

  Сни в ніч на Дорофія, 18 червня, слов'яни вважали пророчими, а зранку мріяли про безхмарне небо. Вважалося, що хороша погода цього дня — гарантія багатого врожаю восени.

Новини Житомира

 

Прочитано 1108 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework