СБУ викрила голову ОТГ на Житомирщині, який намагався блокувати роботу місцевої тероборони та закликав покоритися ворогу

СБУ викрила голову ОТГ на Житомирщині, який намагався блокувати роботу місцевої тероборони та закликав покоритися ворогу

  Співробітники Служби безпеки України зібрали доказову базу на голову об’єднаної територіальної громади Бердичівського району Житомирської області, який закликав мешканців своєї громади та представників місцевої самооборони демонтувати оборонні споруди і не чинити супротиву ворожим військам.

  Посадовець, за сумісництвом місцевий аграрій та ексдепутат Бердичівської райради, очолив громаду у листопаді 2020 року.

  За даними слідства, на початку повномасштабної військової агресії рф на території громади було створено добровольче формування її мешканців. При цьому голова ОТГ як представник влади повинен був відстоювати інтереси своїх виборців та усіляко сприяти заходам забезпечення їх безпеки.

  Натомість, за наявною у спецслужбі інформацією, зловмисник намагався усіляко зірвати організацію та проведення оборонних заходів на території громади.

  Також він агітував односельчан не чинити опору рашистським військам, мотивуючи це «коли прийдуть руські – ви тут не кіпішуйте» і «будемо жити та працювати при іншій владі – нам без різниці».

  Крім того, перебуваючи на блокпосту у центрі селища, народний обранець висловлював своє невдоволення наявністю оборонних споруд, вимагав їх прибрати і перешкоджав роботі членів ДФТГ.

  Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що у висловлюваннях фігуранта справи містяться публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора.

  На підставі зібраних спецслужбою доказів вини Житомирська обласна прокуратура повідомила голові ОТГ про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

  Заходи із викриття та документування правопорушника проводили оперативники і слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework