Прогноз погоди на вихідні 22–23 липня: стануть у пригоді і парасольки, і брилі

Прогноз погоди на вихідні 22–23 липня: стануть у пригоді і парасольки, і брилі

  Цього вікенду на українців чекає традиційна для середини літа погода. За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів знову не обійдеться без дощів. При цьому погода на вихідні буде теплою, подекуди спекотною, але без температурних рекордів.

  Погода у суботу 22 липня

  У суботу більшість українців матимуть змогу перепочити від палючого сонця — по всій території країни, крім Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької областей, пройдуть дощі. І якщо на Харківщині та Дніпропетровщині опади будуть незначними, то в інших регіонах очікуються сильні дощі з грозами.

  Температура повітря у столиці, на півночі, заході та в центрі становитиме +22…+25 °С, на півдні та сході — +30…+32 °С.

  Погода в неділю 23 липня

  До кінця тижня карта опадів зміниться — дощі з грозами пройдуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській і Харківській областях.

  Повітря прогріється до +23…+26 °С, на півдні — до +28 °С. Просто ідеальна погода для сімейного обіду — і не забудьте про рожеве вино, цієї неділі весь світ його вшановує!

  Погода в понеділок 24 липня

  Новий тиждень розпочнеться з ясної погоди у більшості регіонів, дощі з грозами можливі лише у західних та північних регіонах. На півночі країни, а також у Донецькій та Луганській областях термометри покажуть +25…+28 °С, у решті регіонів погода на початку тижня буде трохи менш комфортною — до +31 °С.

  Багато алергенів!

  По всій Україні квітують лобода, кропива та інші дикі культури, починається цвітіння полину, тож алергікам не можна розслаблятися. Крім стандартних способів профілактики, не забувайте, що мед, соняшникова олія, цитрусові та кавуни підсилюють алергічні реакції, тому краще виключити їх із раціону до осені.

  Народні прикмети та вірування

  Гучне кумкання жаб 22 липня, на Панкратія, слов'яни вважали передвістям спекотних тижнів, а веселка обіцяла ясну погоду найближчим часом.

  23 липня, в день Антонія Громоносця, наші предки остерігалися купатися у річках і навіть просто стояти біля води. Гучне туркотіння голубів передвіщало спеку в серпні, а зграї воронів — навпаки, похолодання.

Новини Житомира

 

Прочитано 869 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework