«Я відчуваю, що мій біль розуміють»: у Житомирі діти військових та переселенців проходять психологічну адаптацію за допомогою арттерапії

«Я відчуваю, що мій біль розуміють»: у Житомирі діти військових та переселенців проходять психологічну адаптацію за допомогою арттерапії

  У Житомирі в Гончаренко центрі стартував психологічний проєкт «Дитинство – час мріяти». У межах проєкту волонтери за допомогою арттерапії допомагають дітям військових та маленьким переселенцям з окупованих територій відновити внутрішній ресурс.

  «Дитинство – час мріяти» – психологічний курс, спрямований на психоемоційне відновлення та адаптацію підлітків і дітей, які постраждали від російського вторгнення. Серед них є житомиряни – діти військовослужбовців, а також внутрішні переселенці.

  Як розповіла директорка Гончаренко центру в Житомирі, заняття відбуваються в межах проєкту “Кееp calm and love Ukraine” за підтримки ІREX Europe doing business as Equal Rights and Independent Media та Євросоюзу через “БФ “Добробут України”.

«Заняття безкоштовні та забезпечуються всіма необхідними матеріалами для творчості. Це важливо, адже зараз багато сімей опинились у скрутному становищі через війну. І ми безмежно вдячні нашим європейським друзям і партнерам, які нас підтримують. Турбота про дітей, які постраждали через російське вторгнення, – це турбота про майбутнє України!», – наголосила волонтерка.

  Заняття на основі арттерапії проводять досвідчені фахівчині: художниця-викладачка Яна Сіхневич та ініціаторка проєкту, психологиня, арттерапевтка Альона Коврига.

«Ми використовуємо, перш за все, арттерапевтичні методи, адже вони дозволяють дітям обійти певні свідомі блоки та висловити важкі почуття, які вони соромляться або не вміють проявити. Але також ми використовуємо й групові дискусії, й аналіз. Під час занять учасники нашого тренінгу навчаються визначати свої болючі емоції та говорити про них», – розповіла Яна Сіхневич. 

«Я з Харкова, ми переїхали до Житомира, через постійні обстріли. Мій тато на фронті вже понад рік, а дідусь досі залишається в Харкові. Звісно, я дуже боюся за них. Щодня думаю про них. Я хочу, щоб мої рідні та всі наші захисники були цілими та неушкодженими. Я хочу, щоб війна закінчилась і мій тато скоріше повернувся додому. Мені подобається на заняттях, адже тут я відчуваю, що мене дійсно розуміють», – поділилася з нами 11-річна Даша, тато якої захищає Україну в лавах ЗСУ.

Невимушена атмосфера підтримки, створена волонтерами та фахівцями, дозволяє дітям відчути розуміння і близькість, які є необхідними у таких складних життєвих обставинах. Ініціатива цього проєкту сприяє відновленню внутрішнього ресурсу дітей і дарує їм можливість мріяти про краще майбутнє.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 29/08/2023

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework