На Житомирщині цьогоріч двері шкіл відкрились для 134 388 учнів

На Житомирщині цьогоріч двері шкіл відкрились для 134 388 учнів

  На Житомирщині цьогоріч двері шкіл відкрились для 134 388 учнів. Ця кількість школярів була поділена на 7 758 класів, з яких 1 395 – інклюзивні.

  Інклюзивне навчання в українських школах починає набувати стрімкого розвитку. Зазначимо, що Житомирська область сприяє відкриттю інклюзивних класів або класів з інклюзивним навчанням – це клас у закладі загальної середньої освіти, в якому серед інших дітей навчаються діти із різними особливостями.

  Окрему увагу варто звернути на 3 037 учнів, які належати до категорії ВПО (Внутрішньо переміщених осіб). Ця група дітей потребує спеціального підходу до навчання та уваги зі сторони психологів. Через пережиті важкі випробування війни у них можуть виникнути складності з адаптації у новому шкільному колективі.

   Міністерство освіти рекомендує здійснювати поділ класів на групи для забезпечення ефективного навчання і розвитку школярів.

  Як зазначили в міністерстві, поділ класів на групи при вивченні окремих предметів у школах здійснюють відповідно до додатку 2 Порядку, затвердженого наказом МОН від 20.02.2002 № 128.

  Відкриття шкільних дверей – завжди важливий момент у житті дітей та родин, і цього року цей момент надзвичайно важливий для майбутнього нації.

  Навчальний рік вже розпочався з великими надіями на успіхи й досягнення для всіх учнів Житомирщини.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 05/10/2023

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework