На Житомирщині прокуратура припинила незаконне користування лісогосподарською землею вартістю 178 млн грн

На Житомирщині прокуратура припинила незаконне користування  лісогосподарською землею вартістю 178 млн грн

  За позовом Коростенської окружної прокуратури припинено незаконне користування понад 33 га земель лісогосподарського призначення вартістю  178 млн грн та повернуто їх до державної власності.

  Йдеться про землі, надані Лугинською  селищною радою у січні 2020 року в оренду приватному товариству. На них орендар планував займатися  товарним сільськогосподарським виробництвом, однак майже через рік передав в суборенду іншому фермерському господарству.

  Проте прокурори встановили, що це земля лісогосподарського призначення, на якій зростають лісові насадження віком до півсотні років. До того ж, перебуває у постійному користуванні територіальної філії держлісгоспу.  

  Також встановлено, що на значній площі - понад 25 га (75% відсотків) проведено незаконну суцільну вирубку дерев. Це у той час, коли орендована ділянка землі для сільськогосподарського виробництва не використовувалася.

  Прокуратура звернулася до суду, який підтримав правову позицію прокуратури та постановив рішення про витребування земельної ділянки з незаконного володіння на користь держави в особі Житомирської обласної держадміністрації.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework