#ПрозорістьТаПідзвітність: На Житомирщині розпочато реалізацію ініціативи «Адреса дитинства» для прийомних родин ВПО

#ПрозорістьТаПідзвітність: На Житомирщині розпочато реалізацію ініціативи «Адреса дитинства» для прийомних родин ВПО

  Сьогодні, 11 грудня, у рамках проєкту «Прозорість та підзвітність», начальниця Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк відвідала Гришковецьку територіальну громаду. Візит був спрямований на огляд будівельних робіт нового житлового об’єкта, призначеного для дитячого будинку сімейного типу, де проживатиме родина переселенців.

  Цей проєкт є частиною ініціативи Фундації Олени Зеленської “Адреса дитинства”, яка передбачає будівництво власного житла для прийомних родин з-поміж внутрішньопереміщених осіб. Особливий акцент робиться на сім’ях, які виховують 5 і більше дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, так звані дитячі будинки сімейного типу, які втратили своє власне житло в результаті бойових дій. У Житомирській області планується звести 2 з 14 запланованих будинків.

  Людмила Димидюк зустрілася з представниками селищної ради та підрядної організації, щоб обговорити деталі виконання робіт. Вона наголосила на важливості якісного і своєчасного виконання будівельних робіт, адже це питання має велике соціальне значення. Також начальниця Бердичівської РВА наголосила, що особисто стежитиме за виконанням відповідних будівельних робіт, розуміючи важливість цього питання.

«Війна забрала у багатьох українських дітей не лише щасливе дитинство, але і їх батьків, залишивши сиротами. Опалені війною, вимушені тікати на більш спокійні, мирні території, вони почуваються розгублено та потребують підвищеної уваги з боку дорослих. Діти повинні виховуватися у родині. Вони мають відчувати батьківське тепло, а не сіру бездушність інтернатних закладів. Для Бердичівського району велика честь були дотичними до ініціативи Олени Зеленської та допомагати у реалізації настільки гарного задуму. Адже українські діти заслуговують на те, щоб бути щасливими у своєму власному домі», – зазначила Людмила Димидюк.

  Новий будинок, який матиме площу понад 280 квадратних метрів, буде повністю інклюзивним та енергоефективним. Він буде забезпечений новими меблями та побутовою технікою. Важливим елементом безпеки стане облаштування підземного модульного бетонного укриття з металевими вибухостійкими дверима.

  Довідково. Ініціатива «Адреса дитинства» реалізується за кошти міжнародних донорів, Житомирська обласна військова адміністрація надала всебічне сприяння експертам Фундації Олени Зеленської при виборі відповідної земельної ділянки. Розглянувши усі пропозиції, було прийнято рішення побудувати один з таких будинків на території Бердичівського району, у селищі Гришківці.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework