Фермерські господарства Житомирщини подали заявки на отримання мінеральних добрив

Фермерські господарства Житомирщини подали заявки на отримання мінеральних добрив

  За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА орієнтовна потреба Житомирщини в мінеральних добривах на весняну посівну кампанію у 2024 році становить в межах 120,0 тис. тонн фізичної ваги. Це перевищує поточні показники, що зумовлено зростанням вирощування високорентабельних культур.

  Підтримку українським аграріям надають міжнародні партнери. Зокрема, уряди США та Республіки Корея. Через Програму USAID АГРО вони планують передати українським агровиробникам 14 тисяч тонн добрив. Ця ініціатива надасть значну підтримку тисячам фермерів по всій Україні, включно з Житомирською областю.

  Уже понад 300 фермерських господарств нашої області подали заявки через аграрний реєстр на отримання мінеральних добрив для проведення осінньої посівної кампанії.

  Завдяки цим добривам фермери зможуть ефективніше проводити посів озимих культур урожаю 2024 року, що є критично важливим для підтримки аграрного сектора країни та забезпечення її продовольчої безпеки.

  Довідково. Програма роздачі добрив є частиною ширшої діяльності USAID АГРО у межах Ініціативи AGRI-Україна. Приблизно 8 200 фермерів отримали добрива та насіння кукурудзи та соняшнику навесні, а близько 12 000 фермерів отримали добрива під час осінньої посівної кампанії 2023 року. Загалом, у 2023 році підтримка Програми USAID АГРО забезпечила потребу агровиробників у насінні та добривах для посівної площі близько 370 тис. га. Це дало можливість українським аграріям виростити понад 110 тис. тонн насіння соняшнику та збільшити врожайність, зібравши додатково 220 тис. тонн зернових.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework