У Житомирської влади немає земельних ділянок для бійців АТО

На робочій нараді Житомирської обласної державної адміністрації обговорювали соціальний захист учасників АТО, поранених та сімей загиблих.


Особливу увагу приділили обговоренню виділення земельних ділянок учасникам АТО. Виконуючий обов’язки начальника управління Держкомзему Дмитро Мозговий, заявив що 890 гектарів землі по Житомирській області вже надійшло у володіння учасників АТО та сім’ям загиблих бійців. Але на даний момент вільних ділянок нема.

Громадськість обурив той факт, що відмови про надання земельних ділянок не мають реальних підстав. Офіційні відповіді не збігаються з реальністю. Голови районних та сільських рад заявили, що мають у володінні такі ділянки. Але вони не можуть ними розпоряджатися. І на них потрібно провести інвентаризацію.

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський запропонував створити законопроект, що надає об’єднаним територіальним громадам самостійно розпоряджатися земельними ділянками. Представник Держкомзему, заявив, що інвентаризація потребує коштів. Але член виконавчого комітету Олександр Бочковський відповів, що на інвентаризацію міська влада вже виділила один мільйон гривень. Проте, ще потрібно провести тендер на компанії, що зможуть здійснити інвентаризацію. На це потрібно як мінімум три місяці.

Не дивлячись на сумну картину, яка склалася з розподілом земельних ділянок. Кабмін виділив Житомирській області 30 мільйонів гривень. На ці кошти міська влада планує придбати 62 квартири, для бійців АТО та сімей загиблих. Міська влада запевняє, що процес передання коштів на придбання квартир пройде з максимальним дорученням громадськості та ЗМІ.

Ірина Маринюк

 

 

 

Последнее изменение Среда, 12/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework