В Житомирі підбили підсумки пілотного проекту психологічної допомоги вимушеним переселенцям

Житомирська обласна Асоціація фахівців соціальної сфери провела у Житомирському прес-клубі панельну дискусію «Вчитися жити після війни: Психологічна допомога та заходи соціалізації для вимушених переселенців».

Цим заходом завершився проект «Налагодження системи відновлення психічного здоров’я та соціальної адаптації переселенців у Житомирській області в місцях їхнього компактного проживання», який здійснювався за підтримки Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» та Uni Credit Bank.

До розмови були запрошені фахівці, які займаються проблемами вимушених переселенців в області та представники переселенців з Житомира, Коростеня, Володарськ-Волинського.
За останніми даними на Житомирщині проживає більше 7 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Здебільшого це мешканці Донецької та Луганської областей, серед яких багато жінок з дітьми, людей похилого віку та людей з інвалідністю.

Для проектних заходів були обрані місця компактного проживання переселенців у Житомирській області: готель «Житомир» та готель «Спортивний», що знаходяться в місті Житомирі, «Санаторій для батьків з дітьми «Тетерів», якій розташований в Коростишеві. А також два міста в Житомирській області, де представники громад виявили активність у приєднанні до проекту, це – міста Бердичів і Коростень.

Усього за час проекту було проведено 80 психотерапевтичних груп для дітей та дорослих з числа внутрішньо переміщених осіб.
Важливою складовою частиною проектних заходів стало проведення семінарів-тренінгів для переселенців та місцевих фахівців соціальної сфери «Толерантність і профілактика крос-культурних конфліктів. Життя на новому місті - переваги та виклики». Вони відбулися в містах Житомирі, Бердичеві, Коростені, Коростишеві та смт. Іршанськ.

Заходи стали першою спробою налагодження діалогу та поклали початок процесу порозуміння в місцевих громадах. В одну аудиторію були запрошені представники місцевої влади, фахівці, які мають надавати допомогу ВПО, представники громадських об’єднань та самі переселенці. Програма заходу була спрямована на висвітлення таких питань: як розпізнавати та уникати мову ненависті, існування деструктивних стереотипів стосовно ВПО; про історію та особливості життя регіональних спільнот в Україні; про ситуацію з правами людини в Житомирській області.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework