×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За період АТО Новоград-Волинщина втратила 143 військовослужбовця, 744 бійця поранено та 26 - зникло безвісти

В результаті бойових дій за даними ООН на липень 2015 року в Україні загинули понад 6 116 осіб,

n 2608155555в тому числі 28 дітей, ще 15 тисяч 474 людини отримали поранення.

Дані про загиблих і поранених є приблизними – реальні цифри можуть виявитися значно вищими, оскільки сотні людей вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляють у відділі інформації та зв’язків з громадськістю міської ради, з перших днів антитерористичної операції підрозділи Новоград-Волинського місцевого гарнізону беруть участь у збереженні територіальної цілісності та конституційного устрою нашої держави. За цей період Новоград-Волинщина втратила 143 патріоти України, поранених та травмованих під час бойових дій нараховується 744 військовослужбовці, доля 26 воїнів по цей час невідома.

23 серпня, з метою гідного вшанування пам’яті полеглих героїв, за ініціативи військовослужбовців Новоград-Волинського гарнізону та за підтримки міської і районної громади у Новограді-Волинському з′явився меморіал пам′яті загиблим воїнам місцевого гарнізону, що віддали свої життя, захищаючи нашу Батьківщину.

n 2608155555

Відкриття меморіалу розпочалося зі спільного виконання гімну України. Затим під виконання хором вчителів школи мистецтв пісні «Пливе кача» матері, родичі загиблих та усі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим захисникам. Присутні згадали поіменно 143-х воїнів місцевого гарнізону, яким, на жаль, не судилося повернутися живими. Та схиливши голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, віддали їм шану хвилиною мовчання. В той час, як символ безневинних душ загиблих героїв, у небо злетіли білі кульки та прозвучав військовий салют.

Для освячення меморіалу було запрошено благочинного Новоград-Волинського Преображенського округу, настоятеля Спасо-Преображенського храму, протоієрея Стефанія Маркевича та протоієрея округи, настоятеля Свято-Михайлівської парафії Української Православної церкви Київського патріархату Геннадія Пограничного.

Після цього загиблих героїв, посмертно, відзначили Орденами «За мужність» ІІІ ступеня та Орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Відзнакою міста «Орден Звягель» були нагороджені командир військової частини А3814, полковник Микола Борісов, головний старшина інженерно-саперного батальйону військової частини А3814, прапорщик Олексій Козловський та заступник командира бойової машини – оператор-навідник механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади, молодший сержант Дмитро Блохін. Також були вручені відзнаки району «За заслуги перед Новоград-Волинським районом».

На завершення заходу, членам сімей загиблих військовослужбовців було вручено пам’ятні сувеніри, а військові, вшановуючи пам’ять загиблих побратимів, урочистим маршем пройшлися вулицями міста.

n 2608155555

n 2608155555

Последнее изменение Среда, 26/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework