×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

СЕС перевірило готовність шкіл до нового навчального року: 21 заклад не готовий приймати учнів

У новому навчальному році на Житомирщині готуються до відкриття 753 загальноосвітні навчальні заклади.

n 2608155557Як повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба Житомирської області, з них не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам за станом матеріально-технічної бази – 21 заклад.

У поточному році ЗОНЗ І-ІІ ст. с. Заможне Житомирського району та с. Анета Новоград-Волинського району з 01.09.2015 р. призупиняють функціонування у зв’язку з невідповідністю санітарно-гігієнічним вимогам за складом та набором приміщень. Також за висновками технічної експертизи частково аварійним визнано корпус старших класів Бистрицької ЗОШ І-ІІІ ступеню Бердичівського району.

Проведення капітального ремонту та реконструкції потребують 40 загальноосвітніх навчальних закладів. Це, передусім, ремонт котелень, встановлення внутрішніх санітарних вузлів, завершення будівництва харчоблоків, ремонт дахів, тощо.

У 48 закладах області проведена певна робота щодо покращення їх матеріально – технічної бази: проведено капітальний ремонт котелень та систем опалення у 10 закладах області, в 1 закладі замінено трубопроводи каналізаційної мережі харчоблоку; обладнано та відновлено роботу внутрішніх санітарних вузлів у 10 закладах.

Одним із пріоритетних питань забезпечення належних умов для навчання та виховання у загальноосвітніх закладах є організація харчування. У новому навчальному році 46 шкіл не мають власних харчоблоків. Окрім того, 15 харчоблоків не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам за площами та набором приміщень, відсутністю гарячої проточної води.

Вагомим порушенням є недостатність технологічного та холодильного обладнання, дезінфекційних засобів, що характерно, в першу чергу, для харчоблоків загальноосвітніх шкіл Малинського та Овруцького районів. Така ситуація зумовлена тим, що на даний час питання організації харчування учнів не вирішено у зв’язку з відміною зони посиленого радіоекологічного контролю.

Проблемним питанням для низки шкіл є водозабезпечення та водовідведення. В області 211 загальноосвітніх шкіл забезпечуються водою для питних та господарських потреб з колодязів. При цьому не каналізованими є 209 загальноосвітніх навчальних закладів.

Последнее изменение Среда, 26/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework