У Житомирському військовому госпіталі лікується 52 учасника АТО

Генадій Зубко, Сергій Машковський та Сергій Сухомлин днями відвідали житомирських десантників, котрі наразі перебувають хірургічному та урологічному відділеннях Житомирського 409-го ордена Червоної Зірки військового госпіталю.

Посадовці акцентували увагу на важливості проведення моральної та фізичної реабілітації військових, які повертаються зі Сходу держави. Це буде здійснюватись у всіх медичних закладах Житомирщини. Так, наразі в області готується відповідний пілотний проект плану реабілітації військовослужбовців, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Також перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин повідомив, що уже розробляється план територій по вулиці Червоноармійській, де буде виділено 55 зелених ділянок для учасників АТО.

На сьогодні у госпіталі – 252 хворих. Більшість із них –військовослужбовці. Проте послугами цього медичного закладу також користуються військові пенсіонери. За словами начальника 409-го Житомирського військового госпіталю полковника медичної служби Олександра Серебрякова, наразі тут лікуються 52 учасники АТО. Серед них – 14 поранених і шестеро травмованих. Решта мають певні захворювання, набуті під час проведення антитерористичної операції.

Також до військового госпіталю з інших закладів поступають легкопоранені хворі або недоліковані бійці для проведення заключного етапу лікування.

Що військовий госпіталь майже стовідсотково забезпечений ліками. Так, налагоджено централізоване постачання медичних препаратів. На ці цілі спрямовуються й бюджетні кошти. Відтак, вдається проводити децентралізовані закупівлі медикаментів.

Однак проблемним питанням залишається зношеність медобладнання. Зокрема є нагальна потреба у придбанні наркозно-дихальних апаратів, моніторів стеження та іншого приладдя, необхідного для надання невідкладної допомоги та здіснення оперативних втручань.

Крім того, з березня семеро медичних працівників госпіталю перебувають у зоні проведення АТО.

 

Последнее изменение Понедельник, 04/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework