Микола Томенко: «Лише ідея може втримати націю вкупі»

Про це, народний депутат Верховної Ради України, кандидат історичних наук, доктор політичних наук, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко сказав під час наукової дискусії на тему «Сучасний виклик Україні: чи може бути корисним польський досвід?». Обговорення відбулося 1 вересня,  в рамках Українсько-польського форуму партнерства. 

Почесних гостей з Республіки Польща - декана факультету гуманістичних наук Католицького університету Яна Павла ІІ в Любліні, др. габілітованого, професора Губерта Лашкевича, віце-директора Осередку Східних Студій ім.Марка Карпа у Варшаві др. Адама Ебергардта, секретаря Польсько-українського форуму партнерства, працівника відділу Східної Європи Варшавського університету др.Павла Тшчинського - приймав ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух. 

Виголошені радником Президента думки знайшли відголос у виступах гостей з держави-адвоката України у європейських справах. Зокрема секретар Польсько-українського форуму партнерства, працівник відділу Східної Європи Варшавського університету др.Павел Тшчинський зауважив: «У вас, як і у нас, має бути унікальний шлях. Перед вами великий виклик. Як будувати народ і націю? Як після АТО (сподіваюся буде перемога) побудувати нове українське суспільство, щоб усі ці рани зажили? Для нас це - складне питання».

Висловлені під час чергової сесії Українсько-польського форуму партнерства думки щодо пошуку шляхів для подальшого розвитку різноманітної співпраці між Польщею та Україною викликали низку запитань та жваве обговорення.

«Більшість проблем, про які ми сьогодні говорили, замикаються на тому, що, крім нас самих, ніхто наші проблеми не вирішить. Ми маємо це розуміти», - підсумував хід дискусії ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

За інформацієї Прес-центру ЖДУ ім.Франка

 

Последнее изменение Понедельник, 04/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework