×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Пожежа на території Перганського лісництва нанесла збитків майже на 2 млн. грн.

Заповідність Житомирщини під загрозою.

n 0909155749Державною екологічною інспекцією у Житомирській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства про додержання режиму природно-заповідного фонду на території Поліського природного заповідника, - повідомляють у Державній екологічній інспекції в Житомирській області.

Під час здійснення державного нагляду виявлено ряд порушень природоохоронного законодавства, які допущені працівниками лісової охорони внаслідок непрофесійного ставлення до своїх службових обов’язків.

Відповідно до Положення, служба держохорони Заповідника, яку очолює директор, згідно до покладених на неї завдань здійснює охорону природних комплексів Заповідника, проводить заходи щодо запобігання виникнення, поширення пожеж та їх ліквідації. Порушуючи п. 4.2. Положення та ст. 16 Закону України «Про природно-заповідний фонд» лісовою охороною не вживаються достатньо заходів щодо запобігання заготівлі рослин, що призводить до порушення природних комплексів.

Згідно ст. 16 Закону України «Про природно-заповідний фонд» та п. 4.2 положення про Поліський природний заповідник на території Заповідника забороняється будь-яка господарська та інша діяльність, що суперечить його цільовому призначенню, порушує природний розвиток процесів та явищ або створює небезпеку шкідливого впливу на природні комплекси та об’єкти, про те державною лісовою охороною допущено незаконну порубку 11 дерев породи сосна на території Копищанського лісництва Поліського природного заповідника.

Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області виявлено випадок приховування лісової пожежі. Працівниками Поліського природного заповідника не здійснено облік лісової пожежі, яка виникла на території Перганського лісництва, не встановлено її площу та не зареєстровано в книзі обліку лісових пожеж. Державними інспекторами встановлено, що пожежа виникла на площі близько 1 га, пошкоджено 693 дерева різних порід. Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд становить 1 947 569 грн. Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів з метою встановлення винних осіб у вчиненні правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності

Последнее изменение Четверг, 10/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework