×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Курсант Віталій Климюк: Коли було важко, думав про маму, про її очі, які були сумні та тривожні

Цьогорічна присяга курсантів Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова на вірність українському народові – особлива.

n 1109155754Адже присягу приймали молоді хлопці, які вже захищали наш народ, які вже знають, що таке ворог. Вже зараз курсанти — Герої, - повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Слово «герой» прийшло до нас із Стародавньої Греції, воно перекладається як «захисник», «охоронець». У латинській мові аналогічне поняття означає «зберігати ціле».

Один із них – військовослужбовець-контрактник, старший солдат Віталій Климюк.

До служби в армії навчався в школі, потім у Козятинському Вищому ПТУ залізничного транспорту, де здобув професію оглядача-ремонтника вагонів.

Але була в нього мрія — стати військовим, тому і пішов у Збройні Сили України. Старший солдат Віталій відтепер курсант – вступив на спеціальність «Радіотехніка» і прагне стати зразковим офіцером. Учасник АТО зазначає: «Вважаю, що мені є чим поділитися з товаришами по курсу, які не знають що таке війна, але мають бути готові до бою».

Наш Герой майже два місяці брав участь в антитерористичній операції. Разом із бойовими побратимами він утримував першу лінію оборони під Горлівкою Донецької області. Діяли, як єдине ціле.

Віталій відповідає, що страшно не було саме завдяки товаришам: «Звісно, на передовій були певні складнощі, але завдячуючи підтримці товаришів і настановам командирів, ми з ними впоралися і побороли те почуття, яке, мабуть, називалося страхом або очікуванням невідомого». «Коли було важко, думав про маму, про її очі, які були сумні  та тривожні, згадуючи її слова: «Сину, це твій громадянський обов’язок - захищати Батьківщину». Найважче молодому хлопцю було переносити розлуку з близькими, адже він розумів, що міг чути і бачити їх в останнє.

За словами Віталія Климюка, жителі сходу спочатку з певним острахом зустрічали українських солдатів, але згодом зрозуміли, хто саме їм забезпечить мир і спокій.

Під час обстрілів на їхньому блок-посту були поранення, але дякувати Богу, «200-х» не було. За товаришів, які залишились там, він хвилюється і підтримує зв'язок.

За виявлену мужність під час одного з боїв на Донеччині старший солдат  Віталій Климюк отримав заохочувальну відзнаку — почесний нагрудний знак третього ступеня «За взірцевість у військовій службі».

Пишаймося нашими Героями!

n 1109155754 1

Последнее изменение Пятница, 11/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework