×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В області розкривають лише 47% навмисних вбивств

Про це прокурор області Любомир Війтович зазначив 10 вересня на сесії обласної ради.

n 1109155768Як повідомляють у прес-службі прокуратури Житомирської області, керівник відомства повідомив, що органами прокуратури області упродовж поточного року вживалися заходи, спрямовані на зміцнення законності у регіоні, належне виконання передбачених Конституцією та Законами України завдань і функцій.

Він зазначив, що вжиті організаційні заходи сприяли стабілізації криміногенної ситуації в області. Як результат - рівень злочинності на 10 тисяч населення на чверть нижчий, ніж по державі. Також кращою загальнодержавної є питома вага розкритих злочинів, у тому числі умисних вбивств – майже 47%.

Водночас, прокурор області акцентував увагу у своєму виступі на проблемних питаннях, які дотепер залишаються невирішеними.  

Серед таких – чимала кількість (майже дві третини від зареєстрованих кримінальних правопорушень) тяжких і особливо тяжких злочинів, умисних вбивств та умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричиняють смерть потерпілих та злочини проти власності.

Любомир Війтович повідомив про результати роботи щодо протидії корупції, зазначивши, що у першому півріччі слідчими правоохоронних органів області розслідувано та скеровано до суду з обвинувальними актами 17 корупційних правопорушень,  з яких 7 – за фактами одержання службовими особами неправомірної вигоди.

Окрему увагу у своєму виступі прокурор області приділив розкриттю злочинів, вчинених працівниками ВДАІ Житомирського МВ УМВС України стосовно учасників акцій протесту під час Революції Гідності. Слідчими прокуратури закінчено досудове розслідування у чотирьох таких кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровано до суду.

Любомир Війтович поінформував депутатів про вжиті прокурорами заходи щодо зміцнення законності й на інших напрямах діяльності, а також відповів на усі додаткові запитання.

Последнее изменение Пятница, 11/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework