×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

VII-міжнародний фестиваль Дерунів. У програмі – кидання дерунів у миску зі сметаною з 5 метрів

Уж сьогодні, 12 вересня, у Коростені частуватимуть дерунами.

n 1109155769 1На фестивалі демонструються і дегустуються найкращі деруни з усіх куточків України та інших країн.

Як повідомляють організатори, в рамках фестивалю проводяться конкурси на найкращий транспарант, прославляючий деруни, на кращий твір про деруни, на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню та смішну історію.Також серед дегустаторів проводяться змагання на найбільшу кількість продегустованих дерунів та за кращий відгук переможцю. Звичайно, все стосується лише теми дерунів. Та головне змагання фестивалю – конкурс на найкращий дерун. Беруть участь в ньому всі бажаючі, які впевнені, що зможуть конкурувати нарівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.

На фестивалі діє школа дерунярства: досвідчені кухарі вчать усіх бажаючих готувати деруни. Проводяться і різноманітні вікторини, дегустація місцевих напоїв, виставки, виступи фольклорних ансамблів. Особливою увагою користується майстер-клас приготування дерунів від мера.

Під час фестивалю також відбуваються змагання з Дерунярського триборства, яке включає такі конкурси:

- кидання дерунів в миску зі сметаною з 5 метрів;

- кидання картопляного «чуда» в конкурента з 5 метрів.

Цей фестиваль заснований уперше в Україні завдяки історичному розвитку  Поліського краю, який здавна славився вирощуванням смачної картоплі та землеробськими здібностями поколінь, що передалися нащадкам.

Коростень став першим містом, в якому, спираючись на традиції предків, провели фестиваль дерунів, який сприяє зміцненню братських стосунків зі слов’янськими народами.

Коростень в Книзі рекордів України

На І Міжнародному фестивалі дерунів у 2008 році коростенці випекли рекордний дерун, який виявився в Україні найбільшим і занесений до Книги рекордів України. Скуштували його усі присутні. На приготування такого дива витрачено: 96 кг. картоплі, 5 кг. моркви, 20 кг. цибулі, 120 шт. яєць, 6 кг. грибів, 10 кг. сала, 4кг. м’яса, 4,5л. олії і 5л. сметани, різні спеції за смаком. Вага гіганта-деруна – 118 кг., довжина – 240 см., а ширина – 114,5 см..

Житомиряни потрапити на Фестиваль дерунів можуть як самостійно так і скористатися туром, який пропонують місцеві тур-фірми.

Последнее изменение Пятница, 11/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework