УКРОП підтримав народну традицію відзначати завершення жнив

Підтримавши стародавній звичай відзначати обжинки, «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вшановувало працю аграріїв.

Свято патріотів рідної землі відбулося 19 вересня в місті Новоград-Волинський і зібрало близько чотирьох тисяч патріотів Житомирщини. 

На «УКРОПівських обжинках» Новоградівці та гості міста змогли придбати екологічно чисті продукти, ознайомитись з експонатами музею стародавнього інструменту. Також гості брали участь в різноманітних забавах, ласували смачним кулішем та частувалися медовухою. Проводились тематичні конкурси та вікторини на тему збереження рідного українського села. 

Вітати кращих з кращих почала Тетяна Пашкевич, лідер житомирської парторганізації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»: «Слава всім, хто зростив коровай! Слава всім, хто надбав урожай! На свято з’їхались фермери з усієї області, - це люди, які працюють на землі, вирощують екологічно чисту продукцію. Земля повина визнатись національним багатсвом України. Дивлячись на цих людей, я впевнена, що фермерство проросте на Житомирщині як проростає УКРОП на весні».

Тетяна Пашкевич додала: «Всі господині знають, що колорадські жуки дуже бояться укропу. Тому стережіться нас, колорадські жуки. «УКРОП» іде до вас!»

Найпродуктивніші фермери та сільські господарства отримали відзнаки в різних номінаціях:
Відзнаку «За розвиток хліборобства в Житомирській області» отримав заступник директора регіонального менеджмент-підприємства «Золотий коровай» Білобровко Ігор.

Одним з найкращих фермерів Житомирського району визнано Вітенко Олександра, директора фермерського господарства приватного підприємства «Вітенко», який самотужки підняв з колін господарство села.

Оксанчук Петро, заступник керівника районної держадміністрації з питань агропромислового комплексу привітав патріотів і зазначив, що «це свято для нашого народу і нашої держави дуже важливе, адже як ми зберемо урожай, так ми забезпечимо жителів нашого району і нашої держави. Хай вам Бог допомагає!»

До урочистих подяк патріотам приєднався Валерій Пишук, боєць АТО, підполковник Збройних сил України, поет, виконавець, магістр військово-соціального управління, який виконав власні пісні, написані про Україну та для українців.

Володарщина привітала безмежну трудівницю, Якубенко Олену, яка 30 років працювала на крохмальному заводі. Був відзначений Вознюк Микола, учасник АТО, який був демобілізований через поранення та нагороджений орденом за мужність третього ступеня.

Від Чуднівського району було нагороджено 20-річного учасника АТО Кузьмука Сергія та майора Руслана Франчука, військовослужбовця Збройних сил України, учасника АТО.

Подарунки отримали Філіпова Надія, багатодітна мама, що активно займається громадською діяльністю та Тимощук Валентина, волонтер, яка регулярно допомагає військовим.

Поряд з святковим містечком відбувався ярмарок, на якому кожен міг придбати різноманітні поліські смаколики та українські сувеніри. Гості відвідали експозицію народного музею історії ремесел, де були представлені закарпатські сапи, прилади для садження кукурудзи та багато іншого.

Концертна програма була не менш насиченою: виступи молодих хореографічних і фольклорних ансамблів поєднались з показовим виступом обласної Житомирської федерації кіокушин-кай та командою КВН. Яскравий виступ справжньої патріотки, співачки та бандуристки Світлани Ніконорової нікого не залишив байдужим. Справжньою родзинкою та завершальною частиною дійства став виступ відомого вокально-інструментального ансамблю «Кобза».

 

 

 

Последнее изменение Понедельник, 21/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework