×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Бердичеві відкрили Музей єврейства

18 вересня, в приміщенні міської бібліотеки для дітей відбулось відкриття Музею єврейства у м. Бердичеві,

n 2109155873присвяченого історії, релігії та культурі єврейської громади.

Життя євреїв у Бердичеві – унікальна і особлива сторінка історії нашого міста. Недарма наш Герб увінчаний чотирма зірками, одна з яких символізує єврейську культуру. Співпраця єврейських організацій та міської влади Бердичева стала особливо тісною починаючи з 2002 року, зміцніла і змістом, і формами.

Про це повідомляється на сайті Бердичівської міської ради.

Національні свята єврейського народу, які відзначаються у Бердичеві традиційно, шануються усіма бердичівлянами, незалежно від віросповідання та національної приналежності. Коли Бердичів запалює Ханукальні свічі, сотні жителів міста долучаються до цієї події, а «Бердичівська трагедія Голокосту» й досі відзивається болем в серцях усіх бердичівлян. Ми разом радіємо Рош-а-Шані, Пуріму, Пейсаху, разом відзначаємо День міста, День незалежності України, разом молимось за мир у Бердичеві, Україні, у всьому світі.

Ці факти є наочним доказом того, що Музей єврейства, як данина часу та історії, необхідний для Бердичева та єврейської громади міста, що жила, живе і буде жити в ньому.

Ідея створити музей виношувалась в Бердичеві останні кілька років. Після тривалих пошуків та обговорень про місце розміщення музею, вибір припав на приміщення бібліотеки.

Бібліотека по праву вважається місцем, де панує мудрість віків, де живе історія і б’є невичерпне джерело знань. Тут живе її величність Книга. Один із томів присвячений рідній Україні, інший поєднав понад 15 тисяч книг польською мовою. Віднині ми маємо нагоду прочитати ще один із її величезних томів під назвою «Єврейство міста Бердичева».

Ініціатором проекту створення такого музею в Бердичеві є міський голова Василь Костянтинович Мазур. Реалізація створення Музею стала можливою завдяки співпраці з бердичівською єврейською громадою на чолі з її духовними керівниками рабином – Моше Талером та рабином Аківою Нємим.

n 2109155873 1

n 2109155873 1

n 2109155873 1

n 2109155873 1

n 2109155873 1

Последнее изменение Понедельник, 21/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework