×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Представники ОБСЄ зустрілися із прокурором Житомирщини

Сьогодні, 23 вересня, прокурор Житомирської області Любомир Війтович зустрівся із представниками місії ОБСЄ,

n 2309155924яка готує основу для діяльності короткострокових спостерігачів під час чергових виборів до місцевих рад, що відбудуться 25 жовтня цього року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У зустрічі взяли участь представники двох країн, зокрема, Фінляндії - Хелена Лаатіо та Норвегії – Асгеїр Рустад.

Під час розмови із представниками міжнародної організації Любомир Війтович наголосив, що у період реформування правоохоронної системи, зокрема, прокуратури, коли українське законодавство інтенсивно адаптовується до європейських  норм, діяльність місіє ОБСЄ є важливою.

У ході зустрічі керівник обласного відомства звернув увагу на повноваження органів прокуратури під час виборчого процесу, визначені новим Законом України «Про прокуратуру». «Не допускається здійснення прокурором представництва у суді інтересів держави в особі державних компаній, а також у правовідносинах, пов’язаних із виборчим процесом та проведенням референдумів», - процитував законодавчу норму Любомир Війтович.

Разом з тим він додав, що у разі встановлення кримінальних  правопорушень під час виборчого процесу, кожному випадку буде надано принципову правову оцінку, незалежно від того, представники якої політичної партії їх вчинили.  

Сторони також обговорили встановлений чинним законодавством порядок розгляду скарг і заяв виборців та організаторів виборчого процесу.

Зі свого боку представники ОБСЄ Хелена Лаатіо та Асгеір Рустад поінформували керівника прокуратури області, що місія здійснюватиме оцінку усього виборчого процесу з точки зору його відповідності міжнародним стандартам проведення демократичних виборів, а також національному законодавству.  Наразі безпосереднє завдання – підготувати основу для короткострокових спостерігачів виборчого процесу, яких в Житомирській області очікується біля 30. Усього в Україну міжнародною організацією для спостереження за місцевими виборами запрошено майже 600 короткострокових спостерігачів. 

На закінчення зустрічі Любомир Війтович відповів на усі запитання представників ОБСЄ та висловив сподівання на конструктивну співпрацю.

У свою чергу, Хелена Лаатіо та Асгеір Рустад подякували прокурору області за оперативно організовану зустріч у перші дні свого перебування, відкритість та надану інформацію.

Последнее изменение Среда, 23/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework