У новому опалювальному році у 4-х навчальних закладах Житомира запрацюють котельні на твердому паливі

На подвір’ї дитсадка №10 з понеділка працює техніка. Тут готуються до опалювального сезону і встановлюють новеньку котельню.

Вона працює на твердому паливі і дозволить не лише відмовитися від дорогого газу, але й допоможе зекономити на опаленні бюджетні кошти. Заощадило місто і на придбанні котелень, адже практично усі витрати покрив проект ООН. До настання холодів у Житомирі з’явиться чотири таких котельні, до кожної безкоштовно нададуть 30 тонн палива.

«За цією програмою ООН фінансує будівництво 10-ти котелень в Україні. Так склалося, що завдяки нашій активності місто Житомир отримує 4 котельні. Одну котельню отримав Агроекологічний університет і три - школа та дитсадки міста Житомира. Це нові котельні, які працюють в абсолютно автономному режимі, працюють котельні на пелетах, в них можна застосовувати солом'яні пелети. Це важливий момент, тому що дуже мало обладнання в Україні взагалі і може працювати на солом'яних пелетах, які в середньому на 30% дешевше ніж пелети з деревини. І це знову ж таки питання економії для нашого міського бюджету», - каже перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

У дитячому садочку задоволені, адже у рамках проекту за кошти міського бюджету у приміщенні замінили усі старі вікна та двері. Тому навіть у найлютіші морози у групах буде тепло.

«Наші діти, наші батьки, наш персонал дякують нашій міській раді, Сергію Івановичу Сухомлину за таку програму. Ця котельня нам дає тепло і в дошкільному навчальному закладі це найголовніше, бо це діти, це їх здоров'я, це турбота про дітей. Дуже дякуємо», - каже завідуюча ДНЗ №10 Тетяна Шелюк

Такі котельні у навчальних закладах – це лише початок, каже Сергій Сухомлин. У Житомирі планують і надалі впроваджувати енергозберігаючі технології.

«Для нас це така перша ластівка, далі ми плануємо відхід від газу. Для цього в «Теплокомуненерго» є розроблена ціла стратегія щодо укрупнення районних котелень і будівництва міських теплових електростанцій. З одного боку ми на альтернативному паливі можемо виробляти дешеве тепло і не залежати від газу. З іншого боку паралельно виробляємо електроенергію для наших комунальних підприємств. Влітку частина енергії піде на виробництво електричної енергії, і частина теплової енергії залишиться для виробництва гарячої води. Гаряча вода, яку житомиряни не можуть отримувати влітку, при реалізації проекту ми зможемо дати житомирянам гарячу воду», - розповідає Сергій Сухомлин.

 

 

Последнее изменение Пятница, 25/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework