Житомирянам розповіли, як утеплити житло за рахунок державних програм

Крути педалі, щоб подивитися відеоролик. На ярмарку енергоефективності у Житомирі цей велосипед користується чи не найбільшим інтересом відвідувачів.

«Це у нас велосипед, який виробляє електричну енергію. Ми його використовуємо для інформаційно-просвітницьких цілей. Я спілкувався з дітьми, з молоддю. Відчувається, що не так просто ця енергія добувається», - розповідає консультант проекту GIZ «Енергоефективність громадах» Дмитро Марусич.

А у цьому наметі демонструють, як нагрівати воду за допомогою сонячної енергії.

«Нагріває холодну воду до 80 градусів. Потім ми гарячу воду використовуємо у своїх потребах. Наскільки це економно? Виробники прораховують, що вся система окупиться за 2,5 - 4 роки». – каже директор компанії "Акватерм Альянс" Віталій Барабаш.

Виставку-ярмарок міська рада організувала спільно з проектом українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах». Організатори кажуть, сьогодні як ніколи важливо до нести до житомирян необхідність енергозбереження та енергоефективності.

«В рамках цієї виставки, компанії, які представляють енергозберігаючі технології, енергозберігаючі матеріали, дають додаткові знижки. В місті прийнята програма допомоги ОСББ- компенсація відсотків по кредитам на проведення термомодернізації, в області прийнята програма, за якої компенсується частина тіла кредиту - 15%, а якщо говорити про будинки ОСББ, кабінет міністрів компенсує до 70% тіла кредиту. Наразі компенсації з боку центрального бюджету», - каже перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

«Це ярмарок саме для того, щоб ще раз показати, що робити і переконати, що це треба робити. Бо сьогодні ми всі розуміємо, що будуть рости тарифи на житлово-комунальні послуги через те, що росте ціна на газ, і лише за рахунок утеплення будинків ми можемо досягти якісного скорочення споживання енергоресурсів», - каже заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

Виставка показала, що житомиряни цікавляться енергозберігаючими технологіями, кажуть організатори. Тому вони і надалі планують влаштовувати такі заходи.

 

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 25/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework