×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Суд повернув у державну власність стародавні кургани

На Житомирщині за втручання прокуратури землю вартістю 2,2 млн грн з стародавні курганами повернуть з приватної власності.

n 3009156041Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Позов прокуратури Андрушівського району про скасування розпорядження райдержадміністрації та визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки площею понад 13 га вартістю 2,2 млн грн задоволено апеляційним судом Житомирської області у повному обсязі.

Так, рішенням Андрушівської райдержадміністрації у 2004 році передано громадянам у власність земельні ділянки (частки паю) загальною площею понад 13 га, на яких розташовані об’єкти археологічної спадщини – кургани, що поблизу с. Іванків.

Однак, ділянки передано з порушенням земельного законодавства, без проведення державної землевпорядної експертизи та погодження відповідними органами охорони культурної спадщини, оскільки кургани перебувають на державному обліку і відносяться до категорії пам’яток місцевого значення.

За принципової позиції органів прокуратури, в апеляційному порядку скасовано рішення районного суду про відмову у задоволенні позову та прийнято нове, яким скасовано усі незаконні рішення стосовно культурно-історичної пам’ятки – курганів.

Довідково. На землях, де розташований Андрушівський район, у давнину були поширеними стоянки епохи бронзи і заліза. На цій місцевості у далекі історичні часи проживали племена скіфів-орачів. Як свідчать історичні джерела, скіфські кургани поблизу декількох сіл збереглися дотепер.

Последнее изменение Четверг, 01/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework