У Житомирі завершують будівництво аеропорту: вже через декілька місяців житомиряни зможуть літати по Україні

Вже за декілька місяців з житомирського аеропорту рушить перший пасажирський літак.

На старому летовищі, за реставрацію якого взялася компанія YANAIR, вже закінчили інженерні роботи і розпочалася підготовка приміщень до прийняття перших пасажирів. Перший заступник Житомирського міського голови розповідає: користуватимуться новим аеропортом не тільки житомиряни, а й мешканці сусідніх областей і навіть столиці, але максимум користі від цього інвестиційного проекту отримає саме Житомир.

«В першу чергу це робочі місця, тут буде працювати 3 підприємства і буде створено близько 450 робочих місць. Для Житомира це дійсно дуже багато. Друге - це наповнення міського бюджету. І по-третє це залучення інвестицій, тому що інвестор йде у міста, де є інфраструктура, в тому числі і транспортна інфраструктура, і аеропорт був тим якорем, який приваблює інвестора. В першу чергу, західного інвестора», - наголошує Сергій Сухомлин.

Наразі аеропорт розрахований на прийняття невеликих пасажирських літаків для рейсів в межах України, але компанія вже планує підготовку аеропорту для міжнародних перевезень.

«Після того, як ми відкриємо національний сертифікований аеродром, ми одразу відкриваємо пункт пропуску через кордон, подаємо через кабмін документи і після відкриття кордону, митниці, починаємо подовження злітної смуги. Смуга зараз 1650 метрів, а буде 2350 або 2400, яка дозволятиме саджати «Боінги», «Еірбаси» на цю смугу», - розповідає директор аеропорту Сергій Будяк.

У компанії кажуть: літати з нового аеропорту інколи буде навіть дешевше, ніж їхати звичним потягом або автобусом. Для початку планують запускати кілька рейсів на день, але намагатимуться якомога швидше вийти на міжнародний рівень.

 

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 02/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework